9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Welke opslagruimte past bij jouw behoeften?

Welke opslagruimte past bij jouw behoeften?

calendar_month 12-01-2024 person Julian Doorten

Opslagruimte is een belangrijk onderdeel van ons moderne leven geworden. Het stelt ons in staat om waardevolle bezittingen op te slaan, documenten te bewaren en digitale bestanden veilig te bewaren. 

Wat is opslagruimte?

Opslagruimte verwijst naar de fysieke of digitale ruimte die wordt gebruikt om items of informatie op te slaan. Het kan wisselen van kleine opbergruimtes tot enorme magazijnen en datacenters. 

Soorten opslagruimte

Er zijn verschillende soorten opslagruimte beschikbaar, die elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen hebben. 

Fysieke opslagruimte

Fysieke opslagruimte omvat traditionele opslagfaciliteiten, zoals opslagloodsen, garages en kluizen. Deze bieden een veilige en gemakkelijk toegankelijke opslagruimte voor items die we regelmatig gebruiken of die te groot zijn om thuis op te slaan.

Fysieke opslagruimte kan van verschillende groottes zijn, wisselend van kleine compartimenten tot grote units. Ze zijn ideaal voor het opslaan van meubels, apparatuur, archieven en seizoensgebonden items. Vaak bieden deze faciliteiten ook extra diensten, zoals beveiliging, verzekering en transport.

Digitale opslagruimte

Digitale opslagruimte heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Het stelt ons in staat om digitale bestanden, zoals foto's, video's en documenten, veilig op te slaan en te delen. Deze opslagruimte is meestal online toegankelijk via cloudservices.

De voordelen van digitale opslagruimte zijn onder andere het gemakkelijk delen van bestanden met anderen, de automatische back-up van gegevens en de mogelijkheid om vanaf elk apparaat toegang te krijgen tot de opgeslagen bestanden. 

Persoonlijke en zakelijke opslagruimte

Binnen de categorie opslagruimte kunnen we ook een onderscheid maken tussen persoonlijke opslagruimte en zakelijke opslagruimte. Persoonlijke opslagruimte omvat opslagfaciliteiten die zijn gericht op particulieren, terwijl zakelijke opslagruimte is ontworpen voor bedrijven en organisaties.

Persoonlijke opslagruimte wordt vaak gebruikt voor het opbergen van persoonlijke bezittingen tijdens het verhuizen, reizen of het creëren van extra ruimte in huis. Zakelijke opslagruimte is handig voor het opslaan van inventaris, archieven en documenten.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een opslagruimte

Wanneer je op zoek bent naar opslagruimte, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om je te helpen de juiste keuze te maken.

Grootte en capaciteit van de opslagruimte

De grootte en capaciteit van de opslagruimte zijn cruciaal bij het kiezen van een opslagfaciliteit. Je moet ervoor zorgen dat de ruimte groot genoeg is om al je items comfortabel op te slaan. Het is beter om voor een iets grotere ruimte te kiezen, zodat je indien nodig nog ruimte hebt voor extra items.

Veiligheid en toegankelijkheid van de opslagruimte

Veiligheid is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van opslagruimte. Je moet ervoor zorgen dat de faciliteit voldoende beveiligingsmaatregelen heeft, zoals videobewaking, toegangscontrolesystemen en beveiligde opslagruimtes.

Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of de opslagruimte gemakkelijk toegankelijk is. 

Kosten van verschillende soorten opslagruimtes

Tot slot moet je ook rekening houden met de kosten van verschillende soorten opslagruimtes. De prijs kan variëren afhankelijk van de locatie, grootte en voorzieningen van de opslagfaciliteit. 

Jouw opslagruimte vind je bij Storage Share

Traditionele opslagruimte huren kan behoorlijk prijzig zijn. Bij Storage Share ben je tot wel 50% goedkoper uit. Hoe we dat doen? Wij verhuren opslagruimte in leegstaande bedrijfspanden, waardoor je aanzienlijk minder betaalt dan bij traditionele opslagbedrijven. Op deze manier worden lege bedrijfspanden ook weer nuttig gemaakt voor jouw opslagbehoeften.

Veiligheid en vertrouwen staan bij ons voorop. Met onze laagste prijsgarantie garanderen wij jou altijd de meest voordelige maandelijkse huurprijs. Mocht je elders toch een lagere prijs vinden, bel ons dan direct. 

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes