Meubelopslag

Bij het verhuizen, verbouwen of opruimen van je huis kan het opslaan van meubels een uitdaging zijn. Hieronder lees je alles wat je moet weten over meubelopslag, de kosten, de voordelen en waar je op moet letten bij het huren van opslagruimte voor je meubels.

De voordelen van meubelopslag huren

Een opslagruimte huren voor meubels biedt verschillende voordelen, zoals:

1. Ruimtebesparing

Het opslaan van meubels helpt je om ruimte te creëren in je huis, vooral tijdens een verbouwing of wanneer je tijdelijk kleiner gaat wonen. Bij Storage Share huur je al vanaf een maand tijdelijke opslag voor jouw meubels. Wil je weten hoeveel opslagruimte je precies nodig hebt? Via onze tool “opslagruimte berekenen” kun je precies zien hoeveel ruimte je nodig hebt.

2. Veiligheid

Bij Storage Share zorgen we ervoor dat je meubels veilig zijn. Onze opslagruimtes zijn beveiligd met moderne beveiligingssystemen, zoals camera's en toegangscontrole, om ervoor te zorgen dat je meubels beschermd zijn tegen diefstal en schade.

3. Flexibiliteit

Meubelopslag biedt flexibiliteit in termen van huurperiode. Of je nu meubels voor een maand of voor meerdere maanden wilt opslaan, Storage Share biedt passende opties die aansluiten bij jouw behoeften.

4. Bescherming

Tijdens een verbouwing of verhuizing kunnen meubels kwetsbaar zijn voor schade. Door ze op te slaan in een speciaal daarvoor bestemde opslagruimte, minimaliseer je het risico op beschadiging.

5. Georganiseerde meubelopslag

Met meubelopslag kun je je meubels op een georganiseerde manier bewaren. Je kunt gebruikmaken van verschillende opslagopties, zoals meubelhoezen, verpakkingsmateriaal en zelfs speciale opslagrekken, om ervoor te zorgen dat je meubels goed georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk zijn. Tips nodig bij het opslaan van je meubels? Lees ons blogbericht “Handige tips voor het goed en veilig opbergen van je inboedel”.

Wat zijn de kosten van meubelopslag?

De kosten van meubelopslag bij Storage Share variëren van € 30,- tot € 250,- per maand, afhankelijk van een aantal factoren:

1. Grootte van de meubelopslag ruimte

Meubelopslag ruimtes zijn beschikbaar in verschillende groottes. Hoe groter de opslagruimte, hoe hoger de kosten. Bij Storage Share kun je kiezen uit verschillende groottes, afhankelijk van de omvang van je meubels en je opslagbehoeften. Voor een opslagruimte in Assen van 12m³ betaal je bijvoorbeeld € 50,00, een opslagruimte in Emmen van 16m³ kost €  65,00,- en een opslagruimte in Venlo van 22m³ huur je voor €  100,00,- per maand.

Huurperiode

De duur van de huurperiode kan van invloed zijn op de kosten. Bij Storage Share bieden we flexibele huuropties, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw situatie past. Je betaalt per maand en je contract is maandelijks opzegbaar. Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Locatie

De locatie van de opslagruimte kan ook van invloed zijn op de kosten. Opslagruimtes in drukke steden of populaire gebieden kunnen duurder zijn dan die in minder drukke gebieden. Bij Storage Share streven we ernaar om opslagfaciliteiten op gunstige locaties aan te bieden tegen betaalbare prijzen.

Waar moet je op letten bij het huren van meubelopslag?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het huren van een opslagruimte voor meubels:
  • De veiligheid van de opslagruimte is van groot belang.
  • Zorg ervoor dat je meubels verzekerd zijn voordat je je meubels opslaat.
  • Check de toegankelijkheid van de ruimte voor meubelopslag.
  • Check of er voldoende ventilatie is om schimmel en vocht te voorkomen.

Meer informatie over bovenstaande zaken vind je in onze veelgestelde vragen per locatie. Hier krijg je antwoord op al je vragen over de door jou geselecteerde locatie

Praktische tips voor het opslaan van meubels

Bij het opslaan van meubels is het belangrijk om enkele praktische tips in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je meubels in goede staat blijven. Hier zijn enkele nuttige tips:

Reinig en bescherm

Voordat je je meubels opslaat, is het essentieel om ze grondig schoon te maken. Verwijder stof en vuil en gebruik indien nodig geschikte reinigingsmiddelen. Zorg er ook voor dat je meubels goed beschermd zijn tegen stoten en krassen met behulp van de juiste verpakkingsmaterialen.

Demonteer indien nodig

Als je meubels demontabel zijn, kan het handig zijn om ze uit elkaar te halen voordat je ze opslaat. Dit bespaart ruimte en maakt het gemakkelijker om ze in de opslagruimte te plaatsen.

Gebruik de juiste verpakking

Maak gebruik van meubelhoezen, dekens en noppenfolie om je meubels te beschermen tegen stof, vocht en krassen. Deze beschermende materialen kunnen voorkomen dat je meubels beschadigd raken tijdens de opslagperiode.

Optimaliseer de ruimte

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de opslagruimte door meubels op een slimme manier te stapelen. Plaats zwaardere meubels onderaan en lichtere meubels bovenop. Maak gebruik van opslagrekken om extra ruimte te creëren.

Maak een inventarislijst

Maak een gedetailleerde inventarislijst van de meubels die je opslaat. Dit helpt je bij het organiseren en lokaliseren van specifieke items wanneer je ze nodig hebt. Heb je een ruimte nodig voor je hele inboedel? Voor inboedelopslag kun je ook bij ons terecht.

Meubelopslag huren via Storage Share

Bij Storage Share begrijpen we hoe belangrijk het is om je meubels veilig en betaalbaar op te slaan. Met onze ruime keuze aan opslagruimtes en flexibele huuropties bieden we een betrouwbare oplossing voor meubelopslag.

Vind opslagruimte bij je in de buurt

Bekijk opslagruimtes
Facebook 1987 mensen vinden Storage Share leuk
Huren.nl Storage Share https://storage-share.nl/img/logo-horizontaal.png 0850607686 8.9/10 van 457 beoordelingen op

"Zeer snelle afhandeling van mijn aanvraag, duidelijke communicatie en goede service! Ik raad iedereen aan gebruik te maken van Storage Share."

Marion Vink, de Bilt

"Zeer tevreden. Online overeenkomst getekend en de sleutels ontving ik de volgende dag al via de post. Gelijk naar de opslagruimte gereden, mooie ruime ruimte perfect voor mijn spullen."

Adrie, Amstelveen

"Gewoon goede opslagruimte voor een mooie prijs. Mooi dat er gebruik wordt gemaakt van een bestaand pand."

Youri Postma, Kerkrade