4.6/5
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Handige tips voor het goed en veilig opbergen van inboedel Handige tips voor het goed en veilig opbergen van inboedel

Handige tips voor het goed en veilig opbergen van inboedel

calendar_month 22-02-2023 person Niels van Eck

Als je meubels voor langere tijd wilt opslaan, is het belangrijk om ze goed en veilig op te bergen. Met de juiste voorbereiding en opslagtechnieken kun je voorkomen dat je meubels beschadigd raken of vies worden. In dit artikel geven we je zes handige tips voor het opbergen van je inboedel.

Op de juiste manier je meubels opslaan

Hoe sla je het beste je meubels op? Met de volgende tips bewaar je jouw meubels lang en goed.

1. Onderzoek je opslagmogelijkheden

Voordat je begint met het opslaan van je meubels, is het belangrijk om te onderzoeken welke opslagmogelijkheden beschikbaar zijn. Kies een soort opslagruimte die groot genoeg is voor al je meubels en die goed geventileerd is. Gebruik onze ruimtecalculator om precies te weten hoeveel ruimte je nodig hebt. Zorg er ook voor dat de opslagruimte goed beveiligd is, zodat je meubels beschermd zijn.

2. Maak de inboedel grondig schoon

Voordat je meubels opslaat, is het belangrijk om ze grondig schoon te maken. Verwijder stof en vuil van alle oppervlakken en gebruik indien nodig een geschikt schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat de meubels volledig droog zijn voordat je ze opslaat, om vocht en schimmel te voorkomen.

3. Haal meubels uit elkaar

Als het mogelijk is, is het aan te raden om meubels uit elkaar te halen voordat je ze opslaat. Dit maakt het gemakkelijker om ze te vervoeren en op te bergen, en vermindert het risico op beschadigingen. Bewaar alle schroeven en onderdelen in een zakje en label deze, zodat je de meubels later gemakkelijk weer in elkaar zet.

4. Zet meubels niet onbedekt in de opslag

Als je meubels opslaat, is het belangrijk om ze te beschermen tegen stof, vuil en andere verontreinigingen. Bedek de meubels met plastic folie of gebruik meubelhoezen om ze te beschermen. Zorg ervoor dat de meubels volledig bedekt zijn.

5. Bescherm glazen voorwerpen

Als je glazen voorwerpen wilt opslaan, is het belangrijk om deze extra goed te beschermen. Wikkel de voorwerpen in noppenfolie en zorg ervoor dat ze goed vastzitten om beschadigingen te voorkomen. Plaats de voorwerpen vervolgens in een stevige doos en label deze als breekbaar.

6. Berg niet te veel op in de opslagruimte

Het is verleidelijk om zoveel mogelijk meubels op te slaan in één opslagruimte om kosten te besparen. Maar het is belangrijk om niet te veel op te slaan in de opslagruimte, omdat dit de luchtcirculatie kan beperken en vochtproblemen kan veroorzaken. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de meubels en dat er nog ruimte is voor luchtcirculatie.

Tot slot

Door deze tips te volgen, berg je je meubels veilig en goed op voor langere tijd. Op deze manier blijven je meubels in goede conditie en geniet je er weer van wanneer je ze uit de opslagruimte haalt.

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes