4.6/5
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Opslagruimte huren: wat kost een kleine opslagruimte? Opslagruimte huren: wat kost een kleine opslagruimte?

Opslagruimte huren: wat kost een kleine opslagruimte?

calendar_month 22-02-2023 person Niels van Eck

Heb je te weinig opslagruimte in huis voor al je spullen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je tijdelijk wat spullen opslaan? Dan kan het huren van een kleine opslagruimte een goede oplossing zijn. Maar wat zijn de kosten hiervan? In deze blog vertellen we je wat je ongeveer kunt verwachten als je een kleine opslagruimte wilt huren.

Wat is een kleine opslagruimte?

Een kleine opslagbox is ideaal voor het opslaan van bijvoorbeeld seizoensgebonden spullen, archieven of gereedschap. Een kleine opslagruimte heeft doorgaans een afmeting van 1 tot 5 vierkante meter en is vaak geschikt voor het opslaan van spullen die in een normale woning teveel ruimte innemen.

Bij Storage Share bieden we verschillende kleine soorten opslagruimtes aan in verschillende maten, gebruik onze ruimtecalculator om te berekenen hoeveel ruimte je precies nodig hebt, zodat je altijd een ruimte vindt die bij jouw wensen past. Onze kleine opslagruimtes zijn droog, goed geventileerd en beveiligd tegen inbraak.

Een kleine opslagruimte huren

Als je op zoek bent naar een extra soort opslagruimte, is het huren van een kleine opslagruimte een goede optie. Bij de meeste opslagverhuurders heb je de keuze uit verschillende formaten opslagruimtes, variërend van heel klein tot extra groot. Voor een kleine opslagruimte kun je meestal kiezen uit formaten tussen de 1 en 6 vierkante meter. Deze ruimtes zijn vooral geschikt voor het opslaan van bijvoorbeeld een aantal verhuisdozen, een paar meubelstukken of seizoensgebonden spullen zoals winterkleding of kerstdecoratie.

Maar wat zijn nu de kosten van het huren van zo'n kleine opslagruimte? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de locatie van de opslagverhuurder en de duur van de huurperiode. Over het algemeen geldt: hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs. Maar ook de locatie van de opslagverhuurder kan invloed hebben op de prijs. In grote steden betaal je bijvoorbeeld vaak meer dan op het platteland.

Extra kosten bij het huren van een kleine opslagruimte

Naast de huurprijs van een opslagruimte zijn er soms extra kosten waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat je eenmalige administratiekosten moet betalen of dat er kosten verbonden zijn aan het afsluiten van een verzekering voor jouw opgeslagen spullen. Bij Storage Share doen we hier niet aan, je betaalt bij ons alleen de afgesproken prijs per maand. 

Dé oplossing

Een kleine opslagruimte huren kan een goede oplossing zijn als je extra opslagruimte nodig hebt. De kosten hiervoor hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de locatie van de opslagverhuurder en de duur van de huurperiode. Vergeet niet om bij de opslagverhuurder te informeren naar eventuele extra kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes