9.2/10
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Wat kost een verhuizing? Wat kost een verhuizing?

Wat kost een verhuizing?

calendar_month 13-07-2023 person Niels van Eck

Een verhuizing kan een spannende, maar ook dure aangelegenheid zijn. Het is belangrijk om vooraf een idee te hebben van de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In deze blog kijken we naar de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van een verhuizing. Zo bereid jij je goed voor.

Factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten van een verhuizing kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Hoeveelheid spullen: Hoe meer spullen je hebt, hoe meer tijd, middelen en hoeveelheid verhuisdozen er nodig zijn om ze te verhuizen. Houd rekening met de omvang van je inboedel bij het bepalen van de kosten.
  • Uitbesteden: het al dan niet uitbesteden van je verhuizing brengt kosten met zich mee. Een verhuisbedrijf is gemakkelijk, maar zelf verhuizen is goedkoper.
  • Afstand: De afstand tussen je oude en nieuwe huis speelt een rol in de kosten. Een verhuizing naar een paar straten verderop is doorgaans goedkoper dan een verhuizing naar de andere kant van het land.
  • Type woning: Het type woning dat je verhuist, heeft invloed op de kosten. Zo ook het aantal verdiepingen en de trappen die verhuizers op moeten. Appartementen, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen hebben elk hun eigen gemiddelde kosten.
  • Extra services: Als je ervoor kiest om extra diensten van het verhuisbedrijf in te schakelen, zoals inpakken, uitpakken of het monteren van meubels, kunnen de kosten hoger uitvallen.
  • Opslagruimte: Het huren van een opslagruimte brengt ook extra kosten met zich mee. Als je tijdelijk extra ruimte nodig hebt om je spullen op te slaan tijdens de verhuizing, moet je rekening houden met de kosten van de verschillende soorten opslagruimte.

Tips om te besparen op je verhuiskosten

Als je de kosten van je verhuizing wilt verlagen, zijn hier enkele handige tips:

Pak zelf in

Door zelf je spullen in te pakken, bespaar je op de kosten van het verhuisbedrijf. Zorg ervoor dat je de dozen labelt om het uitpakken gemakkelijker te maken.

Vergelijk offertes

Vraag offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven en vergelijk ze. Door de concurrentie tussen bedrijven kunnen ze de beste prijs en service bieden, wat resulteert in een betere prijs voor jou. Bovendien biedt het vergelijken van offertes de mogelijkheid om te onderhandelen over een lagere prijs of extra diensten. Daarnaast kunnen speciale aanbiedingen en kortingen bijdragen aan besparingen.

Vraag vrienden en familie om hulp

Schakel de hulp in van vrienden, buren of familieleden om te helpen bij de verhuizing. Dit bespaart kosten en maakt het ook nog eens gezellig.

Plan je verhuizing slim

Verhuizen op doordeweekse dagen kan vaak goedkoper zijn dan in het weekend. Daarnaast variëren de prijzen van verhuisbedrijven per stad of regio, dus houd hier rekening mee bij het plannen.

Verhuizen op doordeweekse dagen kan vaak goedkoper zijn dan in het weekend, vanwege de lagere vraag en concurrentie tussen verhuisbedrijven. De prijzen van verhuisbedrijven variëren ook per stad of regio, afhankelijk van lokale marktomstandigheden, kosten van levensonderhoud en transport, en beschikbaarheid van verhuisdiensten. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het plannen van een verhuizing

Indicatie verhuiskosten

Wil je snel een indicatie van de kosten voor je verhuizing? Maak dan gebruik van de rekentool van Scanmovers. Deze tool is gebaseerd op maar liefst 50.000 verhuisoffertes en geeft in 75% van de gevallen een nauwkeurige richtprijs.

Een verhuizing brengt kosten met zich mee, maar met de juiste voorbereiding kun je deze kosten beheersen. Door rekening te houden met factoren zoals de hoeveelheid spullen, de afstand en het type woning, krijg je een realistisch beeld van de kosten. Met behulp van onze tips bespaar je op je verhuizing. Het huren van een opslagruimte brengt extra kosten met zich mee, maar is ook een handige oplossing tijdens de verhuizing. Bij Storage Share denken we graag met je mee. Succes met je verhuizing!

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes