9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

calendar_month 10-02-2023 person Niels van Eck

Wanneer je verhuist, wil je zeker weten dat al je spullen veilig en intact aankomen op je nieuwe locatie. Verhuisdozen zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel. Maar hoeveel verhuisdozen heb je precies nodig voor je verhuizing? En hoe bepaal je de juiste hoeveelheid? Storage Share legt het uit.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor een kamer?

Woon je momenteel op kamers of nog thuis bij je ouders en op weg naar jouw eerste eigen woning? Dan heb je waarschijnlijk nog niet heel veel spullen die je in verhuisdozen verpakt. Wanneer je een kamer bewoont, heb je ongeveer 15 tot 20 verhuisdozen nodig. Het exacte aantal is afhankelijk van hoeveel kleding en boeken je hebt.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor een appartement?

Woon je in een appartement? Dan mag je uitgaan van ongeveer 20 tot 40 verhuisdozen. Het exacte aantal hangt af van of je samenwoont met een partner of niet. Alleen voor keukenspullen heb je al snel 10 verhuisdozen nodig. Als je samenwoont, heb je meer boeken, kleding, schoenen en servies in huis, dus dan loopt het aantal al snel op naar 50 verhuisdozen.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor een eengezinswoning?

Heb je kinderen die (nog) thuis wonen? Dan loopt het aantal verhuisdozen snel op, denk maar aan al het speelgoed van jouw kinderen! Met deze gezinssamenstelling heb je ongeveer 80 verhuisdozen nodig:

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor een vrijstaande woning?

Woon je in een vrijstaande woning en is er dus meer ruimte voor al je spullen? Dan heb jij waarschijnlijk ook meer spullen. Veel gezinnen die in vrijstaande woningen wonen, kiezen daarom voor een pakket van 100 verhuisdozen.

Gebruik de ruimtecalculator

Met deze richtlijnen maak je een goede schatting van hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor je verhuizing. Het is echter altijd verstandig om wat extra dozen in huis te hebben, voor het geval je meer spullen hebt dan je had gedacht. Geen plek voor alle dozen of tijdelijk een opslagruimte huren? Bij Storage Share huur je verschillende soorten opslagruimtes (self storage) met allerlei afmetingen. Reken uit hoeveel opslagruimte je nodig hebt met onze ruimtecalculator. Zo heb je altijd ruimte om je huis in te richten na je verhuizing! 

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes