4.6/5
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Soorten opslagruimtes: wat zijn de opties? Soorten opslagruimtes: wat zijn de opties?

Soorten opslagruimtes: wat zijn de opties?

calendar_month 10-02-2023 person Niels van Eck

Opslagruimte is onmisbaar voor veel mensen en bedrijven. Of het nu gaat om het opbergen van spullen die je niet dagelijks nodig hebt, het opslaan van archiefmateriaal of verhuisdozen, of het uitbreiden van je bedrijfsruimte, er zijn verschillende soorten opslagruimte beschikbaar. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten opslag, waaronder self storage, box opslag en opslagruimte bij een verhuisbedrijf, en de voor- en nadelen ervan.

Self-storage

Een populaire optie voor opslag is self-storage. Hierbij huur je een eenheid bij een self storage bedrijf, zoals Storage Share, en bepaal je zelf hoe je deze inricht en beheert. Je hebt toegang tot je opslagruimte op elk moment van de dag en de nacht en je kunt de eenheid op elk moment verlaten. Het nadeel is dat je verantwoordelijk bent voor de beveiliging van je eenheid en dat je eventueel extra kosten moet betalen voor verzekering en beveiliging.

Garagebox

Een andere vorm van opslagruimte is de garagebox. Dit is een afgesloten ruimte, vergelijkbaar met een garage, die meer ruimte biedt dan bijvoorbeeld een opslagbox of kamer, wat handig is voor grotere spullen. Echter, het huren van een garagebox is vaak duurder dan andere opslagruimtes en soms verder van huis of werk verwijderd. Daarnaast kan de toegang beperkt zijn en zijn je spullen blootgesteld aan weersomstandigheden.

Opslagruimte bij een verhuisbedrijf

Een andere optie is het huren van opslagruimte bij een verhuisbedrijf. Hierbij staat het verhuisbedrijf in voor de beveiliging van je spullen en is er vaak ook verzekering beschikbaar. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van de openingstijden van het verhuisbedrijf en dat de kosten vaak hoger zijn dan bij self storage.

Bedrijfsopslag

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om bedrijfsopslag te huren. Dit is een geschikte optie voor bedrijven die meer ruimte nodig hebben voor opslag of voor bedrijven die tijdelijk extra ruimte nodig hebben. Bedrijfsopslag biedt vaak de mogelijkheid om de opslagruimte aan te passen aan de specifieke behoeften van het bedrijf en er is meestal sprake van beveiliging en verzekering. Het nadeel is dat de kosten hoger zijn dan bij self storage of opslag bij een verhuisbedrijf.

Er zijn verschillende soorten opslagruimten beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te overwegen wat je precies nodig hebt, gebruik hiervoor onze ruimtecalculator, en welke optie het beste bij je situatie past. 

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes