9.2/10
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Tips voor het inpakken van een televisie Tips voor het inpakken van een televisie

Tips voor het inpakken van een televisie

calendar_month 10-05-2023 person Julian Doorten

Een televisie inpakken kan een uitdagende taak zijn tijdens een verhuizing. Het is een kostbaar en kwetsbaar apparaat dat goed beschermd moet worden om schade te voorkomen. In deze blog delen we handige tips voor het inpakken van een televisie, zodat je zeker weet dat hij veilig aankomt op zijn nieuwe bestemming. Lees ons stappenplan en ontdek hoe je jouw televisie op de juiste manier inpakt.

1. Voorbereiding

Schakel de hulp in van een tweede persoon. Voorzie jezelf van een stevige verhuisdoos die geschikt is voor een televisie. Maak voordat je begint met inpakken foto's van de aansluitingen aan de achterkant van de televisie. Dit komt later van pas wanneer je de televisie opnieuw moet aansluiten. Haal voorzichtig alle draden en kabels los en rol ze op. Zorg ervoor dat je ze bij elkaar houdt met plakband of elastiek. Laat de draden niet in de televisie zitten tijdens het transport.

2. Bescherming

Leg een dikke verhuisdeken op de grond en bedek deze met een dubbele laag noppenfolie. Plaats de televisie voorzichtig met het scherm naar boven op het noppenfolie. Bedek het scherm met een dubbele laag noppenfolie en leg er een verhuisdeken overheen. Zorg ervoor dat de dekens stevig aan elkaar vastzitten met ducttape. Plaats de televisie vervolgens in de verhuisdoos.

3. Veilig vervoer

Vervoer de televisie rechtop, zoals hij normaal in de woonkamer staat. Dit vermindert het risico op schade aan het scherm tijdens het transport. Plaats de doos met de televisie tegen de wand van de verhuiswagen, met het scherm naar de binnenkant gericht. Zet de doos op een verhuisdeken om extra bescherming te bieden tegen trillingen en schuiven te voorkomen.

Bij het vervoeren van een televisie in een auto is het belangrijk om de televisie rechtop te houden en te zorgen voor een stabiele positie. Zet de doos op of voor de achterbank en leg hier een extra verhuisdeken onder tegen trillingen. Rijd voorzichtig om schokken te minimaliseren, zo zorg je ervoor dat de televisie veilig op zijn bestemming aankomt.

4. Uitpakken en aansluiten

Denk vooraf goed na over de plaats waar je de televisie wilt neerzetten in je nieuwe huis en meet alles zorgvuldig op. Bij aankomst in je nieuwe huis begin je het proces omgekeerd. Maak gebruik van de foto's van de aansluitingen om de draden correct aan te sluiten. Zet de televisie op zijn nieuwe plek en geniet van je favoriete programma's terwijl je de rest van de verhuisdozen uitpakt.

Met deze tips verhuis je jouw televisie veilig. Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen en de televisie goed te beschermen tijdens het transport. Op deze manier geniet je zonder zorgen van je televisie in je nieuwe huis. 

Wil je tijdens je verhuizing extra ruimte creƫren? Storage Share biedt de perfecte oplossing! Huur een opslagruimte bij ons om je spullen tijdelijk veilig op te slaan. Of het nu gaat om meubels, dozen of andere persoonlijke bezittingen, Storage Share heeft verschillende soorten opslagruimtes die aan jouw behoeften voldoen. Maak je verhuizing gemakkelijker met Storage Share!

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes