9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Meer ruimte in huis met deze praktische tips

Meer ruimte in huis met deze praktische tips

calendar_month 10-01-2024 person Julian Doorten

Heb je het gevoel dat je huis te vol is en dat je meer ruimte nodig hebt? Het creëren van ruimte in huis is niet alleen een kwestie van fysieke ruimte, maar heeft ook belangrijke psychologische voordelen. 

Het belang van ruimte in huis

Een ruim huis heeft niet alleen invloed op de fysieke aspecten van je leefruimte, maar heeft ook tal van psychologische voordelen. Een opgeruimd en georganiseerd huis kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van kalmte en welzijn te bevorderen. Een ruim huis kan ook de productiviteit verhogen, omdat je meer focus en concentratie kunt hebben wanneer je omgeving geordend en vrij van afleidingen is.

Praktische tips voor meer ruimte

Als je meer ruimte wilt creëren in je huis, zijn er verschillende praktische tips die je kunt volgen. Hier zijn enkele suggesties:

Het minimaliseren van rommel

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om meer ruimte te creëren, is door rommel te minimaliseren. Ga door je spullen en identificeer wat je echt nodig hebt en wat je kunt wegdoen of doneren. Het loslaten van overbodige items kan je niet alleen helpen om meer fysieke ruimte te creëren, maar kan ook een gevoel van bevrijding en lichtheid teweegbrengen.

Slimme opslagoplossingen

Om ruimte te maximaliseren, kun je gebruikmaken van slimme opslagoplossingen. Denk aan het installeren van planken aan de muur, het gebruik van opbergdozen onder het bed of het investeren in meubels met ingebouwde opslagruimte. Door gebruik te maken van verticale ruimte en slimme opbergoplossingen, kun je waardevolle ruimte besparen.

Het maximaliseren van verticale ruimte

Een andere manier om meer ruimte te creëren, is door gebruik te maken van verticale ruimte. Installeer bijvoorbeeld planken tot aan het plafond en hang rekken of opbergbakken aan de muren. Door verticale ruimte te benutten, kun je je beschikbare ruimte optimaal benutten en meer ruimte creëren voor opslag en organisatie.

Ruimtebesparende meubels

Als je beperkte ruimte hebt, kunnen ruimtebesparende meubels een uitkomst bieden. Hier zijn enkele ideeën:

Multifunctionele meubels

Kies voor meubels die meerdere functies hebben, zoals een slaapbank die ook kan worden gebruikt als zitbank. Op deze manier kun je dezelfde ruimte gebruiken voor meerdere doeleinden, wat vooral handig is in kleine ruimtes.

Meubels met ingebouwde opslag

Investeer in meubels die ingebouwde opslagruimte hebben, zoals een salontafel met lades of een bed met opbergruimte onder het matras. Op deze manier kun je je spullen opbergen en je ruimte georganiseerd houden, zonder extra opbergruimte in beslag te nemen.

Het belang van een goede indeling

De manier waarop je je meubels plaatst en je leefruimte indeelt, heeft een grote invloed op de gevoelde ruimte. Hier zijn enkele tips voor een goede indeling:

De kunst van het plaatsen van meubels

Plaats je meubels strategisch om de ruimte optimaal te benutten. Vermijd het blokkeren van looproutes en zorg voor voldoende ruimte rondom meubels. Denk na over de functionaliteit van de ruimte en pas de indeling dienovereenkomstig aan.

Het creëren van zones in open ruimtes

Als je een open ruimte hebt, kun je zones creëren om verschillende functies te scheiden. Gebruik bijvoorbeeld een boekenkast of kamerscherm om een woonruimte van een eetruimte te scheiden. Het creëren van zones kan de ruimte structureren en een gevoel van ordening geven.

Ontdek de voordelen van Storage Share

Heb je na het toepassen van onze tips nog steeds behoefte aan extra opbergruimte?  Met onze opslagruimtes in leegstaande bedrijfspanden bespaar je tot 50% vergeleken met traditionele opslagopties, zonder in te leveren op veiligheid en service. 

Profiteer van onze laagsteprijsgarantie, transparante prijzen zonder verborgen kosten, en de flexibiliteit om al vanaf 1 maand te huren met de optie tot direct kosteloos opzeggen. 

Vind binnen 24 uur de perfecte opslagruimte en maak je huis ruimer en je leven aangenamer. Huur nu je opslagruimte bij Storage Share en ervaar het gemak van extra ruimte tegen een onverslaanbare prijs.

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes