9.2/10
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Tips voor het opbergen van kleding Tips voor het opbergen van kleding

Tips voor het opbergen van kleding

calendar_month 06-04-2023 person Niels van Eck

Of je nu je seizoensgebonden kleding of kleding die je niet vaak draagt wilt opbergen, bijvoorbeeld op zolder of in een opslagruimte, is het belangrijk om enkele dingen in gedachten te houden om je kleding in goede staat te houden. Hier zijn zes tips voor het opbergen van kleding.

1. Was de kleding voor het opbergen

Het is belangrijk om kleding te wassen voordat je het opbergt. Ook al lijkt het schoon, er kunnen nog sporen van zweet, vuil of parfum opzitten die motten aantrekken. Dus, om ervoor te zorgen dat jouw kleding in topconditie blijft en ongedierte op afstand blijft, is het van groot belang om het eerst goed te wassen voordat je het opbergt. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil hun kleding beschadigd of besmet terugvinden als ze het uit hun opslagruimte halen. Neem dus geen risico's en was je kleding voordat je het opbergt.

2. Gebruik geen plastic zakken en kartonnen dozen

Het gebruik van plastic zakken en kartonnen dozen om kleding in op te bergen, is niet de beste optie. Plastic zakken kunnen de stoffen verstikken en de luchtstroom beperken, waardoor jouw kleding gaat stinken. Kartonnen dozen kunnen vocht vasthouden en schimmel veroorzaken, vooral als ze in vochtige omgevingen worden opgeslagen. Gebruik ademende kledingzakken of vacuümzakken die speciaal zijn ontworpen om jouw kleding op te bergen. Zo weet je zeker dat jouw kleding veilig en geurvrij opgeborgen blijft.

3. Vacuümzakken

Vacuümzakken zijn de perfecte oplossing om meer ruimte te creëren bij het opbergen van jouw kleding. De zakken zijn ontworpen om de lucht eruit te zuigen, waardoor de kleding wordt samengeperst en minder ruimte in beslag neemt. Let wel op dat sommige stoffen zoals wol of kasjmier kunnen krimpen als ze te strak worden opgeborgen. Gebruik de zakken dus voorzichtig en vermijd het beschadigen van jouw favoriete kledingstukken.

4. Mottenballen

Motten zijn een veelvoorkomend probleem bij het opbergen van kleding. Gelukkig kun je mottenballen gebruiken. Deze kleine balletjes zijn doordrenkt met chemische stoffen die motten afschrikken en je kleding mottenvrij houden. Let wel op: de chemicaliën kunnen potentieel schadelijk zijn voor mensen en huisdieren, dus bewaar ze op een veilige plaats en zorg voor voldoende ventilatie.

5. Schoon, koel, donker en droog opslaan

Het is belangrijk om je kleding op een schone, koele, donkere en droge plaats op te bergen. Vuil en vocht kunnen schimmel en meeldauw veroorzaken, terwijl licht de kleuren van de kleding kan vervagen. Bewaar je kleding daarom op een schone, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht. Storage Share biedt opslagruimtes die droog, schoon en donker zijn, wat ideaal is voor het opslaan van jouw kleding.

6. Controle van je spullen

Of je je kleding thuis of in een externe opslagruimte opbergt, het is belangrijk om het regelmatig te controleren. Beschadigde spullen zijn het laatste waar je op zit te wachten. Daarom is het slim om opgeslagen spullen minstens een paar keer per jaar te inspecteren. Zo weet je zeker dat je spullen in topconditie blijven en voorkom je ongewenste verrassingen.

Benieuwd naar de diverse self-storage opslagmogelijkheden die wij bij Storage Share aanbieden? Je huurt een opslagruimte bij ons veilig en vertrouwd tegen een eerlijke prijs.

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes