9.2/10
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Hoe werkt een inboedelverzekering voor spullen in een opslag? Hoe werkt een inboedelverzekering voor spullen in een opslag?

Hoe werkt een inboedelverzekering voor spullen in een opslag?

calendar_month 13-07-2023 person Julian Doorten

Veel mensen maken gebruik van tijdelijke opslagruimtes, ook wel bekend als ‘self storage’, om hun bezittingen veilig te bewaren tijdens verhuizingen of wanneer er thuis geen ruimte meer is. Een belangrijke vraag die je jezelf dan kunt stellen is: hoe zit het met de verzekering van mijn spullen in een opslagruimte? In dit artikel bespreken we hoe een inboedelverzekering werkt voor spullen die tijdelijk in een opslag staan.

Dekking van inboedelverzekering bij opslag

Bij de meeste inboedelverzekeraars vallen spullen die in een tijdelijke opslagruimte staan onder de dekking van jouw inboedelverzekering. Het is echter van belang om de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar te raadplegen. Let op woorden zoals dekking en eigen risico om te weten wat precies gedekt wordt bij eventuele schade, diefstal of verlies van jouw opgeslagen bezittingen.

Welke soort dekking

De meeste inboedelverzekeraars dekken schade door brand, diefstal en waterschade aan jouw opgeslagen spullen. Deze vormen van schade vallen doorgaans onder de basisdekking van jouw inboedelverzekering.

Duur van de dekking

De duur van de dekking voor opslag kan per verzekeraar verschillen. Sommige verzekeraars bieden een maximale dekking van bijvoorbeeld 2 jaar, terwijl anderen slechts 3 maanden dekking bieden. 

De lengte van de dekking betekent dat de verzekering gedurende een bepaalde periode geldig is en jouw opgeslagen bezittingen beschermt. Het is belangrijk om te controleren hoelang jouw verzekeraar jouw spullen in opslag dekt, vooral als je van plan bent jouw bezittingen voor een langere periode op te slaan.

Extra verzekering of automatische dekking

Sommige inboedelverzekeringen bieden ook dekking voor tijdelijke opslagruimtes. Het is echter belangrijk om te controleren of de dekking van deze verzekering voldoet aan jouw behoeften. Sommige inboedelverzekeringen bieden ook dekking voor tijdelijke opslagruimtes. Het is echter belangrijk om te controleren of de dekking van deze verzekering voldoet aan jouw behoeften. Indien nodig kan je een aparte opslagverzekering afsluiten.

Checklist inboedelverzekering voor opslag

Er is een aantal aandachtspunten waarmee je rekening houdt wanneer je je inboedelverzekering nakijkt.

  • Controleer de dekking van jouw inboedelverzekering voor opslagruimtes.
  • Overweeg of je mogelijk een extra dekking, zoals een buitenshuis dekking, nodig hebt.
  • Voorkomen is beter dan genezen, sla je inboedel goed en veilig op
  • Let op eventuele specifieke voorwaarden die jouw verzekeraar stelt, zoals beveiligingsmM

Met een gerust hart je spullen opslaan

Bij Storage Share bieden wij diverse opslagruimtes aan. Bij ons is de prijs op de website het enige wat je bij ons betaalt. Geen borg, geen administratiekosten en geen verplichte verzekering. Wel raden we onze klanten altijd aan om hun inboedelverzekering te controleren en te informeren naar eventuele aanvullende verzekeringsopties. Zo gebruik je met vertrouwen onze opslagfaciliteiten.

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes