9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
De perfecte opslagruimte vinden: zo doe je dat

De perfecte opslagruimte vinden: zo doe je dat

calendar_month 12-01-2024 person Niels van Eck

Het vinden van de juiste opslagruimte kan een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met het proces. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je de ideale opslagruimte vindt die aan jouw behoeften voldoet. 

Verschillende soorten opslagruimte

Er zijn verschillende soorten opslagruimtes die beschikbaar zijn, afhankelijk van je behoeften. Je kunt gebruikmaken van onze ruimtecalculator om te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. 

Enkele van de meest voorkomende soorten opslagruimte zijn:

  • Eigen opslagruimte: dit zijn individuele ruimtes die kunnen worden gehuurd en waar je zelf toegang toe hebt.
  • Opslagcontainers: dit zijn grote containers die bij jou thuis kunnen worden geleverd en kunnen worden gevuld met items die worden opgeslagen.
  • Opslagfaciliteiten: dit zijn grotere gebouwen met meerdere opslagruimtes die kunnen worden gehuurd, zoals bij Storage Share. 

Opslagruimtes zijn ook handig voor bedrijven om voorraden, archieven, meubels en andere bedrijfsmiddelen op te slaan. Dit kan helpen bij het creëren van een georganiseerde en efficiënte werkomgeving.

Tips voor het kiezen van de juiste opslagruimte

Als je op zoek bent naar het huren van een opslagruimte, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden:

Locatie van de opslagruimte

De locatie van de opslagruimte is een belangrijke factor om over na te denken. Je wilt een opslagruimte vinden die gemakkelijk toegankelijk is vanuit jouw huis of werkplek, zodat je niet te ver hoeft te reizen. Dit bespaart tijd en moeite bij het in- en uitladen van je spullen.

Een goede locatie kan ook handig zijn als je regelmatig toegang nodig hebt tot je opgeslagen items. Bijvoorbeeld, als je een bedrijf hebt en vaak voorraad moet bijvullen, wil je niet te ver hoeven reizen om bij je opslagruimte te komen. 

Grootte en capaciteit van de opslagruimte

De grootte en capaciteit van de opslagruimte zijn ook belangrijk bij het maken van jouw keuze. Je wilt ervoor zorgen dat de ruimte groot genoeg is om al jouw items comfortabel op te slaan. Het is beter om een iets grotere ruimte te huren dan een te kleine, zodat je voldoende ruimte hebt voor toekomstige behoeften. Gebruik de ruimtecalculator van Storage Share om te bepalen hoe groot jouw opslagruimte moet zijn.

Kosten van de opslagruimte

De kosten van de opslagruimte spelen ook een rol bij het nemen van je beslissing. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals verzekeringen of administratiekosten. Daarnaast kost een kleine opslagruimte minder geld. 

Naast de kosten is het ook de moeite waard om te kijken naar de waarde die je krijgt voor je geld. Sommige opslagruimtes bieden extra diensten, zoals 24/7 toegang, beveiligingssystemen of klimaatbeheersing, die de prijs kunnen rechtvaardigen. 

Beveiligingsmaatregelen voor opslagruimtes

Vraag naar de beveiligingsmaatregelen die worden genomen in de opslagfaciliteit. Dit kan onder andere beveiligingscamera's, toegangscontrolesystemen en alarmsystemen omvatten. Hoe beter de beveiliging, hoe veiliger jouw bezittingen zullen zijn.

Verzekering voor je opgeslagen items

Het is ook verstandig om na te gaan of jouw opslagruimteprovider een verzekering aanbiedt voor jouw opgeslagen items. Dit zorgt voor extra gemoedsrust, als je weet dat je gedekt bent in geval van schade, diefstal of andere onvoorziene gebeurtenissen.

Hoe je de opslagruimte efficiënt kunt gebruiken

Eenmaal gevonden, is het belangrijk om je opslagruimte efficiënt te gebruiken om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Hier zijn enkele tips:

  • Organisatie en indeling van je opslagruimte: begin met het organiseren van je items voordat je ze in de opslagruimte plaatst. Label dozen en gebruik opbergrekken of planken om de ruimte optimaal te benutten. Hierdoor kun je gemakkelijk toegang krijgen tot specifieke items wanneer dat nodig is.
  • Onderhoud van de opslagruimte: houd je opslagruimte schoon en goed onderhouden. Dit betekent regelmatig schoonmaken, beschermende materialen gebruiken voor delicate items en ervoor zorgen dat er geen vochtproblemen zijn. Een goed onderhouden opslagruimte verlengt de levensduur van jouw bezittingen.

Storage Share: slimme en voordelige opslagoplossingen

Storage Share onderscheidt zich in de wereld van opslagoplossingen door ruimte aan te bieden in leegstaande bedrijfspanden. Met onze laagste prijsgarantie ben je verzekerd van de beste prijs, terwijl transparante prijzen zonder verborgen kosten voor duidelijkheid zorgen.

Bij Storage Share staat snelheid centraal. Neem contact op en binnen 24 uur helpen we je de perfecte opslagruimte te vinden. Bovendien biedt Storage Share flexibiliteit met opslagruimte beschikbaar vanaf slechts 1 maand, waardoor je niet vastzit aan langdurige contracten. 

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes