4.4/5
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Altijd een opgeruimd huis met deze opruimtips Altijd een opgeruimd huis met deze opruimtips

Altijd een opgeruimd huis met deze opruimtips

calendar_month 23-12-2023 person Niels van Eck

Een opgeruimd huis is niet alleen prettig om in te leven, het zorgt ook voor rust en overzicht. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis altijd netjes en georganiseerd blijft? In dit artikel geven we je een aantal handige opruimtips die je helpen om jouw huis opgeruimd te houden. Of je nu een groot gezin hebt, in een klein appartement woont of gewoonweg een rommelkont bent, deze tips zijn voor iedereen toepasbaar.

Wees kritisch over wat je hebt

Een opgeruimd huis of een opgeruimde schuur begint met kritisch kijken naar je bezittingen. Gebruik het 'een-jaar-niet-gebruikt-principe': als je iets een jaar niet hebt gebruikt, is de kans klein dat je het nodig hebt. Maak categorieën voor spullen die weg kunnen, verkocht kunnen worden en behouden moeten blijven. Een extra richtlijn is het 'spark joy' principe van Marie Kondo: houd alleen wat vreugde brengt.

Bekijk ook de functionaliteit van items. Als iets puur decoratief is en geen dagelijks nut heeft, overweeg dan om het weg te doen. Als afscheid nemen moeilijk is, geef spullen een tweede leven door ze te doneren aan een goed doel of aan vrienden en familie. Zo dienen ze nog steeds een doel zonder ruimte in te nemen.

Ruim elke dag een beetje op

Het klinkt misschien als een open deur, maar elke dag een beetje opruimen kan een groot verschil maken in de opgeruimdheid van je huis. Neem elke dag een paar minuten de tijd om spullen terug op hun plek te leggen, de afwas te doen of een korte schoonmaakronde te houden. Door dit dagelijks te doen, voorkom je dat de rommel zich opstapelt en blijft je huis altijd netjes en opgeruimd.

Daarnaast is het ook handig om een vaste plek voor alles te hebben. Als je voor ieder item een plek hebt, is het veel makkelijker om het op te ruimen. Denk hierbij aan het hebben van mandjes voor losse spullen, een kapstok voor jassen en een ladekast voor kleinere items. 

Een vaste plek voor alles

Wat betreft het opruimen van je huis is het hebben van een vaste plek voor alles belangrijk. Op deze manier weet je altijd waar je iets kunt vinden en voorkom je dat spullen door het hele huis verspreid liggen.

Verder is het ook handig om gebruik te maken van opbergmogelijkheden die passen bij de functie van de spullen. Denk aan mandjes voor losse spullen, een kapstok voor jassen en een ladekast voor kleinere items. Op deze manier is het opruimen van je huis niet alleen makkelijker, maar ook efficiënter.

Opslagruimte: de perfecte oplossing voor extra ruimte

Als je merkt dat je veel spullen hebt die je eigenlijk niet kwijt kunt in je huis, dan is opslagruimte een goede oplossing. Opslagruimte biedt je de mogelijkheid om spullen die je niet vaak gebruikt veilig op te bergen. 

Dit kan bijvoorbeeld seizoensgebonden kleding zijn, gereedschap of andere items die je anders alleen maar ruimte in je huis zouden innemen.

Denk ook aan het creëren van extra opbergruimte in je huis, zoals het plaatsen van slimme opbergkasten of het benutten van loze ruimtes, zoals de ruimte onder je bed.

Houd rekening met deze factoren

Wanneer je ervoor kiest om een externe opslagruimte te huren, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. 

Ten eerste is het belangrijk om de grootte van de opslagruimte te bepalen op basis van de hoeveelheid spullen die je wilt opslaan. Het is handig om een inventaris te maken van alle items die je wilt opbergen, zodat je een goed beeld krijgt van de benodigde ruimte.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de locatie van de opslagruimte. Het is handig om een opslagruimte te kiezen die dicht bij je huis of werkplek ligt, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je spullen wanneer je ze nodig hebt. Is de opslagruimte ook goed beveiligd? Zo ben je er zeker van dat je spullen veilig zijn opgeslagen.

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes