9.2/10
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Een opgeruimde schuur, hoe begin je eraan? Een opgeruimde schuur, hoe begin je eraan?

Een opgeruimde schuur, hoe begin je eraan?

calendar_month 22-02-2023 person Niels van Eck

Je schuur kan na verloop van tijd vol raken met spullen die je niet meer gebruikt of die in de weg liggen. Het opruimen van je schuur kan een lastige klus lijken, maar het is zeker de moeite waard. Het kan de ruimte overzichtelijker maken en het vinden van de juiste spullen gemakkelijker. Maar hoe begin je eraan? In deze blog geven wij je vijf handige tips om je schuur op te ruimen en te organiseren.

1. Ruim op

Begin met het eruit halen van alle spullen uit je schuur. Sorteer ze vervolgens in drie stapels: houden, weggooien en weggeven. Doe de spullen die je wilt weggooien in vuilniszakken en breng ze naar de vuilstort. Bied de spullen die je wilt weggeven, bijvoorbeeld aan een kringloopwinkel. Op deze manier maak je ruimte vrij voor de spullen die je wel wilt houden.

2. Gebruik stellingkasten

Organiseer je spullen in stellingkasten. Je zet deze gemakkelijk zelf in elkaar en kunt er van alles in kwijt, van gereedschap tot tuinmeubelen. Stellingkasten zijn handig omdat je ze gemakkelijk kunt aanpassen aan de grootte van de spullen die je erin wilt opbergen. Als je bijvoorbeeld lange tuingereedschappen wilt opbergen, plaats je de planken hoger.

3. Ruim gereedschap op

Berg je gereedschap georganiseerd op met behulp van een gereedschapskist of een gereedschapsbord. Een gereedschapskist neem je gemakkelijk mee naar de plek waar je het gereedschap nodig hebt. Een gereedschapsbord is ideaal als je het gereedschap graag binnen handbereik hebt. Hang het bord op een handige plek, bijvoorbeeld naast je werkbank.

4. Berg gevaarlijke producten veilig op

Berg gevaarlijke producten, zoals verf, olie en chemicaliën, veilig op in afsluitbare kasten die hoog genoeg zijn, zodat kinderen er niet bij kunnen. Label de kasten duidelijk, zodat je snel vindt wat je zoekt. Zorg er ook voor dat de gevaarlijke producten niet te dicht bij elkaar staan. Als er een ongeluk gebeurt, voorkomt dit dat de schade nog groter wordt.

5. Benut alle ruimte

Benut alle ruimte in je schuur zo efficiënt mogelijk, vooral als je beperkte ruimte hebt. Bijvoorbeeld door opslagrekken of planken aan de muren te bevestigen. Hang bijvoorbeeld je fiets aan de muur of het plafond, zodat deze niet in de weg staat.

Met deze vijf tips ben je goed op weg om je schuur op te ruimen en te organiseren. Door alles netjes op te bergen, creëer je niet alleen meer ruimte, maar zorg je er ook voor dat je spullen beter beschermd zijn tegen vuil en stof. Bovendien bespaar je tijd omdat je niet meer lang hoeft te zoeken naar de juiste spullen. Het is een kleine investering in tijd en moeite die op de lange termijn veel tijd en ergernis bespaart.

Betaalbaar opslagruimte huren

Kom je toch ruimte tekort? Dan bieden wij bij Storage Share verschillende soorten opslagruimtes aan. Je huurt een opslagruimte bij ons veilig en vertrouwd tegen een eerlijke prijs. 

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes