9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Speelgoed opbergen: tips voor een opgeruimd huis

Speelgoed opbergen: tips voor een opgeruimd huis

calendar_month 12-01-2024 person Julian Doorten

Het opbergen van speelgoed kan een uitdaging zijn in elk huishouden met kinderen. Het lijkt altijd alsof speelgoed zich op magische wijze door het hele huis verspreidt. Maar met de juiste organisatie en opbergsystemen kun je een opgeruimd huis creëren zonder al te veel gedoe. 

Hoe speelgoed opbergen leuk kan zijn voor kinderen

Speelgoed opruimen kan voor kinderen een leuke activiteit worden door het interactief en aantrekkelijk te maken. 

 • Vrolijk speelgoed opruimen: maak van het speelgoed opruimen een soort spel! Gebruik een handig opbergrek met felle bakken en labels, en laat de kids zelf hun speelgoed daarin dumpen. Het wordt bijna een wedstrijdje om alles in de juiste bak te mikken. En als die bakken nog leuke tekeningen hebben, wordt het hele opruimgebeuren meteen een stuk gezelliger.
 • Leuke speelgoedmeubels: maak het opruimen avontuurlijk! Denk aan een opbergrek in de vorm van een autogarage of iets anders waar je kind helemaal fan van is. En plak wat toffe plaatjes op de bakken, zodat ze niet alleen weten waar alles hoort, maar het er ook nog eens cool uitziet.
 • Speelhoek creëren: maak het opruimen onderdeel van het speelhoek-gebeuren. Als je een speciale plek hebt waar ze kunnen spelen, wordt opruimen iets om naar uit te kijken. Het maakt het niet alleen leuker, maar ook nog eens georganiseerder.
 • Opruimwedstrijden met beloningen: maak er een feestje van! Organiseer opruimwedstrijden met coole beloningen, zoals stickers of punten. Het voegt wat competitie toe en maakt opruimen net zo leuk als een spelletje. 

Praktische tips voor het organiseren van speelgoed

Hier zijn enkele praktische tips om je te helpen het speelgoed van je kinderen georganiseerd te houden:

 1. Maak regelmatig tijd vrij om samen met je kinderen het speelgoed op te ruimen en te organiseren. Op die manier betrek je hen bij het proces en leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen spullen.
 2. Label de opbergbakken of manden met afbeeldingen of woorden om het speelgoed gemakkelijk terug te vinden. Dit kan vooral nuttig zijn voor jongere kinderen die nog niet kunnen lezen.
 3. Zorg voor voldoende opbergruimte. Als je merkt dat het speelgoed zich snel opstapelt, overweeg dan om extra planken of kasten aan te schaffen om alles netjes op te bergen.
 4. Wees selectief met het bewaren van speelgoed. Als je kinderen te veel speelgoed hebben, kan het overweldigend worden en moeilijk om alles georganiseerd te houden. Overweeg regelmatig speelgoed te doneren of weg te geven.

Slimme opbergsystemen voor speelgoed

Er zijn verschillende slimme opbergsystemen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het opbergen van speelgoed. 

 • Rekken met bakken in verschillende maten en kleuren.
 • Opvouwbare opbergboxen die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt.
 • Hangende opbergzakken die aan de achterkant van de deur kunnen worden bevestigd.
 • Opbergtafels met lades waarin speelgoed kan worden opgeborgen.

Opslag van Storage Share

Opslagruimte huren via Storage Share is een geweldige optie voor huishoudens met veel speelgoed. Het is een flexibele en betaalbare oplossing die je helpt om je huis opgeruimd en georganiseerd te houden. Met onze opslagruimte calculator bereken je eenvoudig hoeveel ruimte je nodig hebt. 

Om een opslagruimte bij Storage Share te huren, kun je eenvoudig online een offerte aanvragen voor jouw gewenste locatie. Je ontvangt binnen 24 uur een antwoord. Als je de offerte accepteert, kun je direct beginnen met het opbergen van je speelgoed.

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes