9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Opruimen met het gezin? Kies een opslagruimte

Opruimen met het gezin? Kies een opslagruimte

calendar_month 10-01-2024 person Julian Doorten

Opruimen kan een hele uitdaging zijn, vooral als je een gezin hebt. Met speelgoed, kleding en andere spullen die zich in huis opstapelen, kan het moeilijk zijn om alles georganiseerd te houden. Gelukkig is er een oplossing: het huren van een opslagruimte. 

Het belang van opruimen als gezin

Een opgeruimd huis heeft vele voordelen voor het hele gezin. Ten eerste zorgt een georganiseerde leefomgeving voor minder stress. Het geeft iedereen een gevoel van rust en orde. Daarnaast biedt het een veilige omgeving voor kinderen om in te leven en te spelen. Een opgeruimd huis verlaagt het risico op ongelukken en maakt het gemakkelijker om te weten waar alles zich bevindt. Het is ook bevorderlijk voor de gezondheid, omdat er minder ruimte is voor stof en allergenen om zich op te hopen.

Het kiezen van de juiste opslagruimte

Als je kiest om een opslagruimte te huren, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is de locatie belangrijk. Kies een opslagruimte die dicht bij je huis is, zodat het gemakkelijk is om spullen op te halen of weg te brengen. 

Daarnaast is de grootte van de opslagruimte belangrijk. Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is voor al je spullen. Houd ook rekening met de beveiliging van de opslagruimte. Kies een locatie met goede beveiligingsmaatregelen, zoals camerabewaking en een alarmsysteem.

Tips voor het effectief gebruik van opslagruimte

Zodra je een opslagruimte hebt gekozen, is het belangrijk om deze op de efficiëntste manier te gebruiken. Hier zijn enkele tips:

Het maximaliseren van de ruimte in de opslagruimte

Gebruik rekken en planken om de ruimte optimaal te benutten. Maak gebruik van verticale ruimte door spullen op te stapelen. Label dozen en maak een inventaris om gemakkelijk de gewenste items te vinden. Plaats de spullen die je het nodigst hebt vooraan, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Gebruik transparante plastic bakken om de inhoud te zien zonder de dozen te openen.

Het onderhouden van de opslagruimte

Een opslagruimte heeft ook onderhoud nodig om de spullen veilig en in goede staat te houden. Controleer regelmatig op vocht- en schimmelproblemen. Houd de ruimte schoon en vrij van stof. Controleer de opgeslagen items periodiek om te controleren of er geen schade of verval is opgetreden. Vergeet niet om de huurvoorwaarden van je opslagruimte na te leven, zodat je geen extra kosten of problemen krijgt.

Het betrekken van het hele gezin bij het opruimen

Een opgeruimd huis vereist de medewerking van het hele gezin. Hier zijn enkele manieren waarop je kinderen kunt betrekken bij het opruimen:

Het aanleren van opruimvaardigheden aan kinderen

Leer je kinderen van jongs af aan de waarde van opruimen. Leer ze hoe ze speelgoed moeten opruimen na het spelen. Moedig ze aan om hun kleding op te bergen of op te vouwen en in de juiste lades te plaatsen. Geef ze verantwoordelijkheid voor het opruimen van hun eigen spullen en beloon ze wanneer ze het goed doen. Door kinderen te betrekken bij het opruimen, leren ze waardevolle vaardigheden die ze hun hele leven kunnen gebruiken.

Het maken van een gezinsvriendelijk opruimschema

Maak een opruimschema dat past bij het schema van het hele gezin. Bepaal welke taken op welke dagen moeten worden gedaan en wie verantwoordelijk is voor elke taak. Maak het leuk door er een spel van te maken. Bijvoorbeeld, wie kan het snelste opruimen of wie kan het meeste speelgoed vinden om op te ruimen. Door een gezinsvriendelijk opruimschema te maken, wordt opruimen een gezamenlijke activiteit in plaats van een lastige taak.

Begin vandaag nog met efficiënt opruimen!

Is jouw gezin klaar om de uitdaging van het opruimen aan te gaan en samen te werken aan een georganiseerd thuis? Met Storage Share maak je niet alleen ruimte in huis, maar bespaar je ook tot 50% vergeleken met traditionele opslagopties. 

Onze unieke aanpak van het benutten van leegstaande bedrijfspanden zorgt voor veilige, betrouwbare en voordelige opslagruimtes, zonder verborgen kosten. Plus, met onze laagsteprijsgarantie en flexibele huurvoorwaarden vanaf slechts één maand, is er geen reden om te wachten. 

Vind binnen 24 uur de perfecte opslagruimte voor jouw gezin. Huur nu je opslagruimte bij Storage Share en ervaar het gemak van een opgeruimd leven!

 

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes