9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Minimalistisch leven voor meer ruimte en rust

Minimalistisch leven voor meer ruimte en rust

calendar_month 12-01-2024 person Niels van Eck

Minimalistisch leven is een levensstijl die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het draait om het vereenvoudigen van je leven en het verbannen van overbodige spullen en afleidingen. 

De voordelen van minimalistisch leven

Het minimaliseren van je bezittingen kan je helpen om je leven te ontstressen. Doordat je minder spullen hebt, hoef je je minder zorgen te maken over het onderhouden en organiseren ervan. Dit kan leiden tot meer vrije tijd en een gevoel van ruimte en vrijheid in je huis en hoofd.

Een minimalistische levensstijl kan ook bijdragen aan een beter financieel welzijn. Door je te richten op de aanschaf van alleen de nodige dingen, kun je geld besparen. Bovendien kun je door het minimaliseren van je spullen ook geld verdienen door ze te verkopen of te verhuren

Minimalisme kan ook leiden tot verbeterde gezondheid en welzijn. Een eenvoudiger en meer georganiseerd huis kan ervoor zorgen dat je minder tijd besteedt aan het schoonmaken en onderhouden ervan, waardoor je meer tijd hebt voor zelfzorg en ontspanning.

Tips voor het creëren van een minimalistische levensstijl

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat voor jou nodig is en wat niet. Ga door al je bezittingen heen en overweeg wat je echt nodig hebt en waar je zonder kunt.

Een andere nuttige tip is om te beginnen met kleine stappen. Minimalisme is geen onmiddellijke verandering, maar eerder een geleidelijk proces. Begin bijvoorbeeld met het minimaliseren van één kamer in je huis en breid dit langzaam uit naar andere gebieden.

Verder is het belangrijk om bewust te zijn van je koopgedrag. Voordat je iets nieuws koopt, vraag jezelf af of het wel echt noodzakelijk is en of het iets toevoegt aan je leven. Door bewust te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, kun je ook voorkomen dat je overdaad creëert.

Minimalisme in alles

Naast het minimaliseren van je bezittingen, kan minimalisme ook worden toegepast op andere aspecten van je leven. Denk bijvoorbeeld aan je agenda en tijdsbesteding. Door je activiteiten te stroomlijnen en alleen te focussen op wat echt belangrijk voor je is, kun je meer rust en ruimte creëren in je dagelijks leven.

Een minimalistische levensstijl kan ook leiden tot financiële voordelen. Door minder te consumeren en bewuster te kiezen voor je aankopen, kun je geld besparen. Dit geld kun je vervolgens gebruiken om te investeren in ervaringen in plaats van materiële bezittingen. Denk bijvoorbeeld aan reizen, het volgen van cursussen of het bezoeken van culturele evenementen.

Minimalisme in huis: hoe je je omgeving kunt vereenvoudigen

Minimalisme in huis betekent het creëren van een rustige en geordende omgeving. Een goede manier om dit te doen is door te beginnen met het opruimen van rommel. Ga door je spullen en scheid de dingen die je niet nodig hebt of niet meer gebruikt. Je kunt ze weggeven, verkopen of doneren.

Een andere tip is om multifunctionele meubels en opslagoplossingen te gebruiken. Hierdoor kun je ruimte besparen en voorkom je dat je onnodige spullen verzamelt. Denk bijvoorbeeld aan bedden met opbergruimte of kasten met extra planken.

Daarnaast kan het nuttig zijn om te investeren in kwaliteitsproducten die lang meegaan en niet snel verslijten. Dit voorkomt dat je constant nieuwe dingen moet kopen en helpt bij het minimaliseren van afval.

Opslag van Storage Share

Een handige externe opslagoplossing voor je minimalistische levensstijl is Storage Share. Storage Share biedt flexibele en veilige opslagruimtes die je kunt huren op basis van je behoeften. Bereken eenvoudig hoeveel ruimte je nodig hebt met onze opslagruimte calculator, zodat je geen onnodige ruimte krijgt.

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes