9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Opslagruimte voor ondernemers: wat je moet weten

Opslagruimte voor ondernemers: wat je moet weten

calendar_month 12-01-2024 person Julian Doorten

Als ondernemer kan het soms een uitdaging zijn om voldoende opslagruimte te hebben voor je bedrijf. Gelukkig zijn er tegenwoordig externe opslagmogelijkheden beschikbaar die aangepast zijn aan de behoeften van ondernemers.

De voordelen van externe opslagruimte voor ondernemers

Externe opslagruimte biedt ondernemers flexibiliteit en diverse voordelen. Het bespaart kostbare kantoorruimte, waardoor meer werkruimte ontstaat. Deze ruimtes zijn vaak goed beveiligd en aanpasbaar aan specifieke behoeften, zoals het gebruik van rekken.

Lange termijn flexibiliteit is een pluspunt: als het bedrijf groeit, kan extra ruimte gehuurd worden, en bij verminderde behoefte kan de gehuurde ruimte eenvoudig verminderd worden, wat tijd en kosten bespaart vergeleken met verhuizen naar een nieuwe locatie.

Tips voor het efficiënt organiseren van opslagruimte

Het organiseren van je opslagruimte kan een uitdaging zijn, vooral als je veel materialen en inventaris hebt. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen je opslagruimte efficiënt te organiseren:

  1. Markeer al je dozen en containers duidelijk. Dit maakt het gemakkelijker om items te vinden wanneer je ze nodig hebt.
  2. Maak gebruik van rekken en planken om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Hierdoor kun je items stapelen en je ruimte efficiënter gebruiken.
  3. Maak een inventarislijst van wat er in elke doos of container zit. Dit bespaart je tijd wanneer je op zoek bent naar specifieke items.
  4. Organiseer je opslagruimte op een logische manier, op basis van frequentie van gebruik. Plaats items die je regelmatig nodig hebt dicht bij de ingang voor gemakkelijke toegang.
  5. Zorg ervoor dat je opslagruimte schoon en georganiseerd blijft. Verwijder regelmatig onnodige items en houd de ruimte vrij van stof en vuil.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van de juiste opslagruimte

Voordat je externe opslagruimte huurt, zijn er enkele belangrijke overwegingen die je moet maken:

  • De locatie van de opslagruimte: kies een locatie die gemakkelijk bereikbaar is voor jou en je werknemers. Het is handig als de opslagruimte zich in de buurt van je bedrijf bevindt.
  • De grootte van de opslagruimte: denk na over hoeveel ruimte je nodig hebt en kies een opslagruimte die groot genoeg is om aan je behoeften te voldoen. Het is altijd beter om iets meer ruimte te hebben dan te weinig.
  • De beveiliging van de opslagruimte: controleer of de opslagruimte goed beveiligd is met moderne veiligheidsmaatregelen, zoals camerabewaking en toegangscontrole. Dit zorgt ervoor dat je eigendommen veilig zijn.
  • De huurvoorwaarden: lees de huurovereenkomst zorgvuldig door voordat je een opslagruimte huurt. Let vooral op de kosten, de duur van de huur en de flexibiliteit van het contract.

Opslagruimte bij Storage Share

Bij Storage Share zijn we niet alleen een betrouwbare en flexibele aanbieder van opslagruimte voor ondernemers, maar we zijn ook tot 50% goedkoper dan traditionele opslagopties. We bieden diverse formaten opslagruimtes aan die perfect kunnen voldoen aan jouw behoeften. Bovendien hebben we beveiligde en goed bereikbare locaties verspreid over het hele land.

Wij begrijpen dat kosten een belangrijke rol spelen, en daarom willen we je laten weten dat Storage Share een voordelige keuze is. Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar onze tarieven? Neem gerust contact met ons op! Je kunt ook gebruikmaken van onze handige opslagruimte calculator om precies uit te rekenen hoeveel ruimte je nodig hebt.

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes