9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Materiaalopslag: een must voor elke klusprofessional

Materiaalopslag: een must voor elke klusprofessional

calendar_month 12-01-2024 person Niels van Eck

Een goed opslagsysteem is voor klusbedrijven en monteurs is belangrijk. Als je de juiste materialen en gereedschappen niet bij de hand hebt, kun je klussen niet op tijd of naar tevredenheid van de klant afronden.

De voordelen van opslag voor klusmaterialen

Opslag voor klusmaterialen biedt talloze voordelen voor klusbedrijven en monteurs. Ten eerste maakt het een einde aan het eindeloze zoeken naar verdwaalde gereedschappen. Geen stress meer bij het vinden van die ene schroevendraaier of het verspillen van tijd en geld aan het opnieuw aanschaffen van spullen die je al hebt.

Ten tweede geeft zo'n georganiseerd systeem een enorme boost aan de efficiƫntie en productiviteit van een klusbedrijf. Door materialen slim te categoriseren en te labelen, kunnen klusjesmannen als een speer te werk gaan. Dat betekent niet alleen tijdwinst, maar ook blijere klanten en meer kansen om extra klussen aan te nemen.

Bovendien zorgt een georganiseerd opslagsysteem voor een veiligere werkomgeving. Alles heeft zijn eigen plekje, wat het risico op ongelukjes, blessures en schade aan eigendommen vermindert. Vooral voor monteurs die met potentieel gevaarlijk gereedschap of materialen werken, is dit ontzettend belangrijk. 

Nog meer voordelen

Vlottere planning en voorraadbeheer: als je een goed overzicht hebt van wat je hebt en wat je moet bijbestellen, kun je slimmer inkopen. Dat bespaart niet alleen geld, maar voorkomt ook dat je spullen klopt die je eigenlijk al hebt liggen.

Professionele look: een opgeruimd klushok of magazijn straalt professionaliteit uit. Klanten voelen zich gerust als ze zien dat je zorgvuldig met je gereedschap en materialen omgaat. En een goede reputatie betekent meer klussen!

Betere samenwerking: als alles op zijn plek ligt en iedereen weet waar alles is, loopt samenwerken als een zonnetje. Minder zoekwerk betekent minder gedoe en betere communicatie. Dat maakt het hele team blij en de klussen vliegen vooruit.

De verschillende soorten opslagoplossingen voor klusmaterialen

Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om opslagoplossingen voor klusmaterialen. 

Een populaire keuze is het gebruik van rekken en kasten. Deze kunnen aan de muur worden bevestigd of vrijstaand zijn, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Rekken en kasten bieden voldoende opbergruimte en helpen bij het organiseren van materialen en gereedschappen.

Verder zijn er ook speciale opslagsystemen ontworpen voor het opbergen van specifieke gereedschappen, zoals schroevendraaiers, zagen en boormachines. Deze systemen hebben vaak compartimenten en houders die het gemakkelijk maken om gereedschappen te ordenen en op te bergen.

Naast traditionele opslagoplossingen kan ook worden overwogen om materiaal op te slaan bij een externe opslagprovider zoals Storage Share. Dit kan vooral nuttig zijn voor klusbedrijven die geen vaste locatie hebben of behoefte hebben aan tijdelijke opslag van materialen. Een externe opslag biedt flexibiliteit en gemak, terwijl de materialen veilig en toegankelijk blijven.

Materiaal opslaan bij Storage Share

Storage Share is een betrouwbare partner voor het opslaan van klusmaterialen. Met verschillende locaties in Nederland biedt Storage Share veilige en flexibele opslagmogelijkheden voor klusbedrijven en monteurs.

Door materialen op te slaan bij Storage Share kunnen klusbedrijven genieten van de voordelen van een externe opslagruimte zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun materialen. De opslagfaciliteiten van Storage Share zijn beveiligd, schoon en goed onderhouden, waardoor klusbedrijven met een gerust hart hun materialen kunnen opbergen.

Bereken eenvoudig hoeveel opslagruimte jij nodig hebt met onze opslagruimte calculator, of neem contact op voor meer informatie.

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes