4.4/5
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Je motor in goede staat houden met opslagruimte Je motor in goede staat houden met opslagruimte

Je motor in goede staat houden met opslagruimte

calendar_month 10-01-2024 person Niels van Eck

Het is belangrijk om je motor in goede staat te houden, zelfs wanneer je hem niet gebruikt. Een goede opslagruimte kan hierbij een cruciale rol spelen. In dit artikel zullen we bespreken waarom een goede opslagruimte belangrijk is voor je motor, wat een opslagruimte geschikt maakt voor motoren en welke impact opslagomstandigheden kunnen hebben op de motorconditie.

Het kiezen van de juiste opslagruimte voor je motor

Wanneer je op zoek bent naar de juiste opslagruimte voor je motor, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de locatie van de opslagruimte. De ruimte moet gemakkelijk toegankelijk zijn en bij voorkeur dicht bij huis of je gebruikelijke vertrekpunt liggen. Hierdoor is het eenvoudiger om je motor uit de opslag te halen wanneer je weer wilt gaan rijden.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een opslagruimte

Bij het kiezen van een opslagruimte is het ook belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van de ruimte. Zoek naar een opslagfaciliteit met beveiligingsmaatregelen zoals cameratoezicht, een alarmsysteem en goede verlichting. Dit verkleint de kans op diefstal en vandalisme. Verder is het aan te raden om te controleren of de opslagruimte geschikt is voor voertuigen en of er voldoende ruimte is om je motor veilig te stallen.

Bereken eenvoudig hoeveel opslagruimte je nodig hebt met onze ruimtecalculator.

Tips voor het voorbereiden van je motor voor opslag

Voordat je je motor in de opslagruimte plaatst, zijn er enkele belangrijke stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je motor in optimale conditie blijft. Reinig je motor grondig om eventuele vuil- en vetophopingen te verwijderen. Dit voorkomt corrosie en roestvorming. 

Zorg er ook voor dat alle vloeistoffen op het juiste niveau zijn en breng indien nodig een nieuwe laag olie aan. Door deze voorbereidingen te treffen, kun je ervoor zorgen dat je motor goed beschermd is tijdens de opslagperiode.

Reinigen en onderhouden van je motor voor opslag

Het reinigen en onderhouden van je motor voor opslag is belangrijk om problemen tijdens de opslagperiode te voorkomen. Reinig de buitenkant van je motor grondig en vergeet niet om ook de binnenkant van de tank schoon te maken. Hiermee verwijder je vuil en benzine resten die corrosie kunnen veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om je motor regelmatig te starten en de batterij op te laden om te voorkomen dat deze leeg raakt.

Het belang van het afdekken van je motor tijdens opslag

Een andere belangrijke tip is om je motor af te dekken tijdens de opslagperiode. Dit beschermt je motor tegen stof, vuil en andere mogelijke schade. Zorg ervoor dat je een ademende motorhoes gebruikt die vocht kan afvoeren. Dit voorkomt condensatie en vochtige omstandigheden onder de hoes, wat schade aan de motor kan veroorzaken.

Terug op de weg: je motor uit de opslag halen

Wanneer het weer tijd is om je motor uit de opslag te halen, is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen om mogelijke problemen te voorkomen. Volg deze stappen en je motor zal snel weer klaar zijn om de weg op te gaan.

Stappen om je motor veilig uit de opslag te halen

Ten eerste is het belangrijk om de banden van je motor te controleren op de juiste spanning en eventuele slijtage. Controleer ook of de remmen nog goed werken. Laad de batterij weer op en voer een algemene controle uit om te kijken of er geen beschadigingen aan de motor zijn. Door deze stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat je motor veilig is om weer te gaan rijden.

Het controleren van je motor na opslag: waar moet je op letten?

Na het uit de opslag halen van je motor is het belangrijk om de motor grondig te controleren op eventuele problemen. Controleer de vloeistofniveaus, de ketting en tandwielen, en de verlichting. Doe ook een proefrit om te controleren of alles naar behoren werkt. Door deze controle uit te voeren, kun je eventuele problemen vroegtijdig identificeren en deze snel laten verhelpen.

Ontdek de voordelen van Storage Share

Op zoek naar een betaalbare en betrouwbare opslagruimte voor je motor? Kies voor Storage Share en profiteer van opslagruimtes tot 50% goedkoper dan traditionele aanbieders. Met onze laagsteprijsgarantie en transparante prijzen zonder bijkomende kosten, bieden we je een veilige en voordelige oplossing in leegstaande bedrijfspanden. 

Bovendien staan we klaar om je binnen 24 uur te helpen met het vinden van de perfecte opslagruimte. Met flexibele huurvoorwaarden vanaf slechts 1 maand en de mogelijkheid tot direct kosteloos opzeggen, is Storage Share de slimme keuze voor jouw motoropslag. Huur nu je opslagruimte en houd je motor in topconditie met Storage Share.

 

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes