9.2/10
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Hoe je kerstspullen opruimt: een handige gids Hoe je kerstspullen opruimt: een handige gids

Hoe je kerstspullen opruimt: een handige gids

calendar_month 10-01-2024 person Julian Doorten

Kerstmis is voorbij en het is tijd om de feestelijke sfeer in te pakken en op te bergen voor volgend jaar. Het opruimen van je kerstspullen kan een behoorlijke klus zijn, maar met de juiste aanpak en organisatie kun je het proces efficiënt en stressvrij maken.

Het belang van het organiseren van kerstspullen

Je vraagt je misschien af waarom het überhaupt belangrijk is om je kerstspullen op te ruimen en te organiseren. Het antwoord is simpel: het zorgt voor een georganiseerde en stressvrije start van het nieuwe jaar. Door je kerstversieringen netjes op te bergen, bespaar je tijd en frustratie wanneer je ze volgend jaar weer tevoorschijn haalt. Bovendien helpt het organiseren van je kerstspullen om ze in goede staat te houden en langer mee te laten gaan.

Stap-voor-stap gids voor het opruimen van kerstspullen

Nu je de juiste opslagoplossingen hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met het opruimen van je kerstspullen. Volg deze stap voor stap gids om het proces eenvoudig en efficiënt te maken.

Sorteren van je kerstspullen

Begin met het sorteren van je kerstspullen. Bepaal eerst welke decoraties je wilt behouden en welke je wilt wegdoen. Kapotte of versleten decoraties kun je beter weggooien dan opslaan. Sorteer vervolgens je decoraties op categorie, zoals kerstballen, slingers, verlichting en andere decoratieve items. Dit helpt je bij het organiseren en opbergen van de verschillende soorten decoraties in aparte opslagcontainers.

Het veilig opbergen van kerstverlichting

Een van de grootste uitdagingen bij het opruimen van kerstspullen is het veilig opbergen van kerstverlichting zonder dat het in de knoop raakt. Hier zijn een paar tips om dit probleem te voorkomen. Rol je kerstverlichting netjes op en bind het vast met elastiekjes of kabelbinders. Plaats het vervolgens in een speciale verlichtingsopbergdoos of wikkel het voorzichtig rond een kabelhaspel. Zorg ervoor dat je de verlichting niet te strak opbergt om beschadiging van de draden te voorkomen.

Het verpakken van kwetsbare kerstornamenten

Om breekbare kerstornamenten veilig op te bergen, is het belangrijk om ze goed te beschermen tegen schokken en krassen. Wikkel elk ornament apart in bubbeltjesplastic of vloeipapier en plaats ze vervolgens in een opslagdoos met individuele compartimenten. Zorg ervoor dat de ornamenten stevig vastzitten en niet tegen elkaar aan kunnen stoten. Op deze manier blijven je kerstornamenten veilig en onbeschadigd tot volgend jaar.

Het efficiënt opbergen van kerstspullen

Om ruimte te besparen en gemakkelijke toegang tot je kerstspullen te hebben, is efficiënt opbergen essentieel. Hier zijn een paar tips om je kerstversieringen handig en georganiseerd op te bergen.

Het organiseren van je kerstspullen voor gemakkelijke toegang volgend jaar

Als laatste tip, denk alvast vooruit en organiseer je kerstspullen op zo'n manier dat je volgend jaar gemakkelijk toegang hebt. Plaats de decoraties die je als eerste wilt decoreren bovenop, zodat je er meteen bij kunt. Bundel ook gerelateerde decoraties, zoals slingers en kerstballen, samen in dezelfde opbergcontainers. Op deze manier kun je gemakkelijk de benodigde decoraties vinden zonder de hele opslagruimte overhoop te halen.

Maak ruimte voor gemak met Storage Share

Heb je de perfecte strategie gevonden voor het opruimen van je kerstspullen, maar kom je ruimte tekort? Geen zorgen, Storage Share biedt je een betaalbare en veilige oplossing. Met opslagruimtes tot 50% goedkoper dan traditionele aanbieders, helpen we je om je kerstdecoraties en andere spullen op te bergen zonder verborgen kosten. 

Profiteer van onze laagsteprijsgarantie en huur flexibel vanaf slechts 1 maand. Vind binnen 24 uur de opslagruimte die bij je past en maak leegstaande bedrijfspanden weer nuttig. Klaar om ruimte te maken voor een georganiseerd leven? Huur nu je opslagruimte bij Storage Share.

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes