4.4/5
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Handige tips voor succesvol samenwonen Handige tips voor succesvol samenwonen

Handige tips voor succesvol samenwonen

calendar_month 12-01-2024 person Julian Doorten

Wanneer je besluit om samen te gaan wonen, breekt er een spannende nieuwe fase aan in je relatie. Het delen van een huis met je partner brengt verschillende uitdagingen met zich mee, maar het biedt ook talloze mogelijkheden om te groeien en een nog sterkere band op te bouwen. 

Bespreek dit voordat je gaat samenwonen

Communiceer openlijk over jullie verwachtingen, financiën, verantwoordelijkheden en toekomstplannen. Het is essentieel dat beide partijen hun wensen en behoeften kunnen uiten om zo een gezonde basis voor het samenwonen te leggen.

Daarnaast is het ook belangrijk om afspraken te maken over privacy en persoonlijke ruimte. Bespreek hoe jullie je eigen ruimte kunnen behouden in een gedeeld huis, zodat jullie je allebei comfortabel en op je gemak voelen.

Hoe je je eigen ruimte kunt behouden in een gedeeld huis

Een van de uitdagingen bij het samenwonen is het vinden van een balans tussen gezamenlijke tijd en tijd voor jezelf. Het is belangrijk om je eigen interesses en activiteiten te behouden, zelfs wanneer je veel tijd met je partner doorbrengt.

Creëer een specifieke ruimte in huis waar je je kunt terugtrekken en ontspannen. Dit kan een studeerkamer, hobbykamer of gewoon een comfortabele stoel in de woonkamer zijn. Zorg ervoor dat je partner ook een vergelijkbare ruimte heeft waar hij of zij zich kan terugtrekken.

Daarnaast is het van belang om regelmatig tijd vrij te maken voor jezelf. Plan activiteiten in die je alleen kunt doen, zoals een wandeling maken, lezen of sporten. Dit helpt je om jezelf op te laden en even weg te zijn van de dagelijkse interactie met je partner.

Emotionele ruimte

Naast het creëren van fysieke ruimte, is het ook belangrijk om emotionele ruimte te behouden in een gedeeld huis. Dit betekent dat je open en eerlijk communiceert met je partner over je behoeften en grenzen. Het is normaal dat je af en toe behoefte hebt aan tijd voor jezelf, zelfs als je een hechte relatie hebt.

Een manier om je eigen ruimte te behouden, is door je eigen hobby's en interesses te ontdekken. Misschien heb je altijd al willen leren schilderen, een muziekinstrument willen bespelen of een nieuwe taal willen leren. Door tijd en energie te investeren in je eigen passies, geef je jezelf de ruimte om te groeien en te ontwikkelen, los van je relatie.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je niet altijd alles samen hoeft te doen. Hoewel het leuk is om activiteiten te delen en quality time door te brengen met je partner, is het ook gezond om af en toe aparte plannen te hebben. Dit geeft je de kans om je eigen interesses na te streven en nieuwe ervaringen op te doen.

Tenslotte, vergeet niet om tijd te maken voor ontspanning en self-care. Dit kan betekenen dat je een avondje alleen thuis doorbrengt, een warm bad neemt of een massage boekt. Het is belangrijk om jezelf te verwennen en te zorgen voor je eigen welzijn, zodat je de energie hebt om te genieten van je tijd met je partner.

Praktische tips voor het inrichten van jullie gezamenlijke woning

Het inrichten van jullie gezamenlijke woning kan zowel spannend als uitdagend zijn. Hieronder volgen enkele praktische tips om deze taak wat makkelijker te maken.

  1. Maak samen een moodboard of verzamel inspiratie uit tijdschriften en online platforms om een visie te creëren voor jullie interieur.
  2. Stem de kleuren en stijlen van jullie meubels en decoraties op elkaar af, zodat het een harmonieus geheel vormt.
  3. Denk na over opbergruimte en organisatie. Maak gebruik van slimme opbergoplossingen om jullie spullen geordend te houden.
  4. Investeer in kwaliteitsvolle meubels die zowel comfortabel als duurzaam zijn. Dit zorgt voor langdurig plezier in jullie gezamenlijke woning.

Spullen opslaan bij Storage Share

Wanneer jullie gaan samenwonen, kan het voorkomen dat jullie beiden te veel spullen hebben om in jullie nieuwe woning op te bergen. Dit is waar Storage Share van pas kan komen.

Storage Share biedt een slimme oplossing voor het opslaan van je spullen buiten je huis. Met hun flexibele en veilige opslagruimtes kun je gemakkelijk je overbodige spullen opslaan en zo meer ruimte in jullie gezamenlijke woning creëren. Bereken eenvoudig hoeveel ruimte je nodig hebt met onze opslagruimte calculator of neem contact op voor meer informatie.

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes