9.2/10
085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
4 voordelen van het huren van opslagruimte

4 voordelen van het huren van opslagruimte

calendar_month 12-01-2024 person Julian Doorten

Het huren van opslagruimte biedt je verschillende voordelen die het overwegen waard zijn. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen:

Voordelen van opslagruimte
 

1. Flexibiliteit 

Een van de grootste voordelen van het huren van opslagruimte is de flexibiliteit die het jou biedt. Je kunt de ruimte huren voor de duur die je nodig hebt, of het nu voor een paar weken, maanden of zelfs jaren is. Dit geeft je de vrijheid om je opslagbehoeften af te stemmen op jouw specifieke situatie. Bovendien kun je ook de grootte van de opslagruimte aanpassen aan jouw behoeften, waardoor je flexibel blijft in veranderende omstandigheden.

2. Veiligheid en beveiliging

Bij het huren van opslagruimte kun je ervan uitgaan dat jouw bezittingen veilig en beveiligd zijn. Opslagfaciliteiten hebben doorgaans beveiligingsmaatregelen zoals beveiligingscamera's, alarmsystemen en toegangscontrole. Dit geeft je gemoedsrust, wetende dat jouw bezittingen in goede handen zijn. 

Daarnaast hebben veel opslagfaciliteiten ook klimaatbeheersingssystemen om ervoor te zorgen dat jouw bezittingen worden beschermd tegen extreme temperaturen en vochtigheid.

3. Kostenbesparingen

Door gebruik te maken van externe opslagruimte, kun je mogelijk geld besparen op huur- of hypotheekkosten aangezien je geen grotere woning nodig hebt. Daarnaast hoef je geen extra ruimte te huren of te kopen voor zaken die je slechts tijdelijk hoeft op te slaan. Ook op transportkosten kun je besparen, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of bedrijfsverplaatsing.

4. Gemak en toegankelijkheid

Opslagruimte biedt jou het gemak van het opslaan van jouw bezittingen op een externe locatie zonder je zorgen te maken over ruimtegebrek. Veel opslagfaciliteiten zijn zeven dagen per week toegankelijk, waardoor je op elk moment bij jouw spullen kunt. Dit maakt het gemakkelijk om jouw bezittingen op te halen of aan te vullen wanneer dat nodig is. 

Tips bij het huren van opslagruimte

Voordat je opslagruimte huurt, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

  • Locatie van de opslagruimte: denk na over de locatie van de opslagruimte en hoe handig het voor jou zou zijn om er toegang toe te hebben. Kies een locatie die gemakkelijk bereikbaar is en die past bij jouw behoeften.
  • Grootte en soort opslagruimte: bepaal de juiste grootte met bijvoorbeeld onze opslagruimte calculator en het juiste type opslagruimte op basis van jouw specifieke opslagbehoeften. Overweeg de aard van jouw bezittingen en kies een ruimte die voldoende ruimte biedt om alles veilig op te slaan.
  • Huurvoorwaarden en -kosten: lees de huurvoorwaarden zorgvuldig door voordat je een opslagruimte huurt en zorg ervoor dat je alle kosten begrijpt. Let op eventuele beperkingen, zoals minimale huurperiodes of extra kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Opslagruimte huren bij Storage Share

Wanneer je opslagruimte nodig hebt, vinden we deze binnen 24 uur voor je. Als je contact opneemt staat ons toegewijde team klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de meest geschikte opslagruimte. Wil je nog sneller antwoord? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen – grote kans dat jouw vraag daar tussen staat.  

Bij Storage Share heb je de flexibiliteit om vanaf slechts 1 maand opslagruimte te huren. Geen langdurige contracten, en na de eerste maand heb je zelfs de mogelijkheid om direct kosteloos op te zeggen. 

Ontdek het gemak van betaalbare, flexibele en betrouwbare opslagruimte bij Storage Share! 

Geschreven door

Julian Doorten

Julian Doorten

Julian Doorten is één van de oprichters van Storage Share. Hij is ondernemer in hart en nieren. Met zijn masters Real Estate (Rijksuniversiteit Groningen) en International Management (Business Universiteit Nyenrode) is hij gedreven om succes te boeken. Julian mag je altijd wakker maken voor potentiële nieuwe Storage Share locaties, het vieren van mijlpalen en een mooie lange reis naar een warm land.

Bekijk onze opslagruimtes