; Zomertijd = Zomerbanden - Storage Share

Blog

Zomertijd = Zomerbanden

Zomertijd = Zomerbanden

Mark van Dam 29-03-2017

De zomertijd is ingegaan, wat betekent dat het tijd is om de zomerbanden ook weer tevoorschijn te halen. Doe je dit zelf, of laat je dit doen bij een garage? En wat doe je met je winterbanden? Banden zijn zwaar, onhandig en kunnen het beste bij een stabiele temperatuur bewaard worden. Zet de banden niet te dicht bij leidingen of elektrische generatoren die warmte produceren, dit kan het rubber aantasten. Banden die aangetast zijn kunnen plotseling stuk gaan wanneer er weer mee gereden wordt. Om ervoor te zorgen dat jouw winterbanden over een halfjaar nog in perfecte staat zijn, geven we hieronder een paar tips voor de perfecte bandenwissel. Wil je jouw banden opslaan op een geschikte plek, kies dan voor Storage Share en samen kijken we naar de beste manier om jouw banden op te bergen!

Meet eerst het profiel
Ben je van plan zelf je banden te wisselen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je als eerst kijken of je winter- en zomerbanden wel in goede conditie zijn. Dit kan je het beste doen door middel van een profieldieptemeter, waarbij je bij meerdere punten van de band de profieldiepte meet. Wanneer je dan toch bezig bent, vergeet niet om de reserveband(en) zo dan te checken op bandenspanning en profiel! De minimale profieldiepte van zowel zomerbanden als winterbanden is 1,6 mm, al raadt de ANWB voor winterbanden een profieldiepte van 4 mm aan. Hoe belangrijk het profiel van jouw banden is, laat KwikFit zien met onderstaande afbeelding.

 

De perfecte opslagruimte voor jouw banden
Banden kan je niet zomaar op de grond zetten. Om de conditie van je banden te bewaren, heb je ook een velgenboom of bandenstandaard nodig. Bij een goede velgenboom of bandenstandaard stapel je de banden op, maar raken ze elkaar niet. Hierdoor wordt er geen druk op de band uitgeoefend en blijft de band in ideale conditie. Dit komt doordat de individuele banden leunen op stoppers, waardoor je de volgorde dus niet elke maand hoeft te veranderen. Sla je jouw winterbanden inclusief velg op? Let dan op het maximale gewicht van een velgenboom of bandenstandaard. Sla je de winterbanden liever zonder velg op, zorg er dan voor dat de velgenboom of bandenstandaard hiervoor geschikt is.

De beste opslagplaats voor jouw banden is een plek waar zo min mogelijk ozon geproduceerd wordt, waar de temperatuur constant hetzelfde is en waar geen direct zonlicht op de banden schijnt. Ozon en zonlicht drogen het rubber uit, waardoor er scheuren ontstaan en je banden het volgende seizoen niet meer mee kunnen. Bij Storage Share hebben we de ideale opslagruimte voor jouw banden! Zo zorgen we dat jouw banden niet in contact komen met direct zonlicht, blijft de opslagruimte constant op kamertemperatuur en plaatsen we de banden niet te dicht bij een kachel of werkende elektrische apparaten. Hierdoor weet je zeker dat jouw banden zo lang mogelijk meegaan!

Interesse?
Wil jij jouw winterbanden in ideale conditie bewaren? Kies dan voor Storage Share! Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle informatie en wij kijken samen naar jouw perfecte opslagruimte!

Bekijk onze opslagruimtes
Chat supportmanager