Blog

Twee Drenten starten  'Airbnb voor inboedelopslag'

Twee Drenten starten 'Airbnb voor inboedelopslag'

Storage Share 09-12-2016

TIENDEVEEN - Twee Drenten komen met iets nieuws op het gebied van inboedelopslag. Storage Share heet hun bedrijf, dat 'op Airbnb-achtige manier' vraag en aanbod bundelt.

Julian Doorten (26) uit Tiendeveen en Niels van Eck (27) uit Pesse leerden elkaar kennen toen ze beiden nog zwommen bij de Hoogeveense zwemvereniging ZPC. Nu ze volwassen zijn, slaan ze de handen ineen voor hun gezamenlijke onderneming.

Over Storage Share vertelt Doorten: "In Drenthe had ik altijd alle ruimte. Maar toen ik naar Amsterdam verhuisde voor mijn eerste baan, kon ik me van mijn salaris niet meer veroorloven dan een kamertje van 6 vierkante meter. Mijn skispullen bijvoorbeeld en mijn mountainbike moest ik achterlaten in Tiendeveen, bij mijn ouders."

Hij bedacht dat veel meer Nederlanders te weinig ruimte hebben voor hun spullen. "Vooral in steden hebben mensen een schreeuwend tekort aan plek voor hun sportuitrusting, zomer- of winterkleding, verzameling, racefiets enzovoort." Anderzijds zijn er mensen die ruimte over hebben in hun berging, garage of zolder. "Vastgoed is statisch: het past zich niet aan veranderende omstandigheden aan. Als de kinderen het huis uit zijn, de partner is overleden of na een scheiding kan er opeens ruimte leeg komen te staan. Mensen met ruimtetekort kunnen ermee geholpen zijn."

Doorten was er inmiddels ook achter dat professionele aanbieders van opslagruimte, bedrijven als Shurgard en Multi-storage, boter bij de vis willen. "In de Randstad betaal je zomaar 280 euro per maand voor een opslagruimte van 12 vierkante meter. Deze opslag bevindt zich vaak helemaal aan de rand van de bebouwde kom. Ik dacht: dat moet goedkoper kunnen. En dichter bij huis."

Doorten nam contact op met zijn vroegere zwemmaatje Van Eck. "Ik heb Nijenrode gedaan, maar heb geen idee hoe je een website moet bouwen. Niels is specialist op dat terrein." De twee brengen op www.storage-share.nl aanbieders van opslagruimte en mensen die daarnaar op zoek zijn samen, zoals Airbnb dat doet met verhuurders en huurders van bed and breakfasts. Doorten: "Wij zeggen: samen hebben we de ruimte. De eerst match is er inmiddels. In Almere bieden we kantoren aan die al vijf jaar leeg staan. Er heeft zich een vrouw gemeld die daar binnenkort haar spulletjes stalt."

Storage Share kent geen vaste tarieven, meldt Doorten. "De prijzen hangen af van vraag en aanbod in een regio. Maar wij streven ernaar de helft goedkoper te zijn dan de traditionele aanbieders."

 

Bekijk onze opslagruimtes