9.2/10
headset_mic 085 0607 686
Storage Share
searchZoeken menu
Tips voor het inpakken van een matras en beddengoed Tips voor het inpakken van een matras en beddengoed

Tips voor het inpakken van een matras en beddengoed

calendar_month 30-03-2023 person Niels van Eck

Of je nu gaat verhuizen, je huis gaat renoveren of gewoon je matras en beddengoed wilt opslaan in bijvoorbeeld een opslagruimte, het is belangrijk om ze goed in te pakken om beschadigingen te voorkomen. In deze blog geven we je praktische tips voor het veilig en efficiënt inpakken van je matras en beddengoed.

Het inpakken van een matras

Het inpakken van een matras vergt de nodige aandacht en zorgvuldigheid. Hieronder hebben we de beste stappen verzameld om jouw matras goed in te pakken.

1. Kies het juiste inpakmateriaal

Er zijn verschillende soorten inpakmateriaal beschikbaar, zoals karton, plastic en verhuisdekens, maar bij een matras gebruik je het liefst alleen plastic. Om het matras voor langere tijd stofvrij te houden, zijn stevige matrashoezen met rits een goede optie. Wil je het matras slechts voor een korte tijd opslaan, gebruik dan een plastic zak. Gebruik de plastic zak waarin het matras is aangeschaft, die is groot genoeg en stevig.

2. Maak het matras schoon en droog voordat je hem inpakt

Zorg ervoor dat je matras schoon en droog is voordat je begint met inpakken. Verwijder al het beddengoed en stofzuig het matras om stof en vuil te verwijderen. Als je het matras gaat opslaan, is het van belang dat het matras droog is om schimmelvorming te voorkomen.

3. Bewaar het matras op de juiste manier

Bewaar een binnenveringsmatras nooit op de zijkant, maar bewaar deze plat. Oprollen is bij dit soort matrassen ook geen goed idee. Een koudschuim matras kan wel op de zijkant of opgerold worden bewaard. Probeer het matras zo min mogelijk dubbel te vouwen. Het dubbelvouwen van welk type matras dan ook is niet aan te raden.

Het inpakken van beddengoed

Het inpakken van beddengoed is een belangrijk onderdeel bij het opslaan of vervoeren van jouw slaapspullen. Hieronder hebben we voor jou de beste stappen op een rijtje gezet om jouw beddengoed op de juiste manier in te pakken.

1. Was en droog het beddengoed voordat je het inpakt

Voordat je het beddengoed inpakt, moet je het wassen en volledig laten drogen. Zo voorkom je dat er vlekken of nare geurtjes in het beddengoed achterblijven. Let er wel op dat het beddengoed volledig droog is voordat je het inpakt, om schimmel of bacteriën tijdens opslag te voorkomen.

2. Gebruik luchtdichte zakken of vacuümzakken

Als je ruimte wilt besparen, kun je het beddengoed in luchtdichte of vacuümzakken doen. Zo neemt het beddengoed minder ruimte in beslag en blijft het schoon en droog tijdens transport of opslag. Heb je geen vacuümzakken tot je beschikking? Plaats het beddengoed dan in een katoenen opbergzak of -hoes om het te beschermen tegen stof en vuil. Katoen ademt en voorkomt schimmelvorming.

3. Bewaar het beddengoed op de juiste manier

Bewaar het beddengoed op een droge en koele plaats en zorg ervoor dat het niet wordt blootgesteld aan vocht of direct zonlicht. Storage Share biedt opslagruimtes die droog, koel en donker zijn, wat ideaal is voor het opslaan van jouw beddengoed.

Door het juiste inpakmateriaal te kiezen, de spullen schoon en droog te maken voordat je ze inpakt en ze op de juiste manier op te slaan, blijft jouw matras en beddengoed in goede conditie wanneer ze zijn ingepakt. 

Heb je te weinig opslagruimte in huis of ben je nog op zoek naar opslagruimte voor je matras en beddengoed? Bij Storage Share kies je uit diverse soorten opslagruimtes in verschillende maten en prijsklassen. Of je nu op zoek bent naar een kleine opslagruimte voor enkele dozen of een grote ruimte voor je complete inboedel, bij ons huur je een opslagruimte veilig en vertrouwd tegen een eerlijke prijs.

Geschreven door

Niels van Eck

Niels van Eck

Niels van Eck is medeoprichter en websitebouwer van Storage Share. Oorspronkelijk begon hij aan de Rijksuniversiteit Groningen om uiteindelijk af te studeren aan de Hanze Hogeschool met de bachelor Communicatiesystemen, met de specialisatie Web & Mobile services. Met zijn achtergrond in informatica ziet hij altijd meer kansen dan problemen. Niels houdt zich graag bezig met het automatiseren van bedrijfsprocessen en zwemt als voormalig wedstrijdzwemmer nog regelmatig een aantal baantjes.

Bekijk onze opslagruimtes