Blog

Storage Share: veel leegstaande kantoren geschikt als opslagruimte

Storage Share: veel leegstaande kantoren geschikt als opslagruimte

Storage Share 14-11-2017

‘Samen hebben we de ruimte’ is de slogan van Storage Share, een start-up die aantoont dat leegstaande kantoren heel goed kunnen worden gebruikt voor de opslag van spullen en goederen. Directeur Julian Doorten licht het concept toe en legt uit wat voor rol bedrijfsmakelaars kunnen spelen in deze niche markt.

 

Dé oplossing voor de nog steeds aanzienlijke leegstand van kantoren is het niet. Maar van een druppel op een gloeiende plaat is evenmin sprake: bij de inrichting van leegstaande kantoren als opslagruimte, gaat het volgens Doorten om substantiële oppervlakten. “Overal in Nederland staan kantoren leeg. En overal in Nederland heb je mensen met spullen die ze thuis niet kwijt kunnen en ergens op willen slaan.”

Met Storage Share biedt Doorten ze een digitaal platform én een goedkoper alternatief voor bedrijven als Shurgard en ALLSAFE. “We richten ons aanvankelijk op vastgoedeigenaren, maar zijn erachter gekomen dat we bij bedrijfsmakelaars moeten zijn. Zij hebben in iedere stad een goed beeld van het leegstaande vastgoed en kunnen ook inschatten of het gebouw geschikt is voor ons concept.”

 

Passieve opslag

In zee gaan met Storage Share is volgens Doorten financieel interessant voor kantooreigenaren. Hij geeft het voorbeeld van een leegstaand kantoor in Amsterdam-Zuidoost, dat is verdeeld in opslagruimten van 6, 9, 19 en 21 m2. “Voor een ruimte van 6 m2 betaalt een particulier € 75 per maand, tegen € 200 per maand voor 21 m2 opslagruimte. De eigenaar heeft er geen omkijken naar, wij regelen alles. Van overlast is bovendien geen sprake: in negentig procent van de gevallen gaat het om passieve opslag, door een particulier die zijn complete inboedel tijdelijk moet opslaan omdat hij zijn huis heeft verkocht en nog niet in zijn nieuwe woning kan.”

 

Demontabele wanden

Als intermediair op de verhuizingsmarkt, slaat Storage Share een unieke brug tussen particulieren en kantooreigenaren. Dat gebeurt inmiddels op twaalf locaties, met name in de Randstad, maar Doorten wil graag uitbreiden. “In het begin gaan we altijd uit van de bestaande ruimten. Als blijkt dat er genoeg vraag is, kunnen we het leegstaande kantoor met behulp van demontabele wanden onderverdelen in verhuurbare ruimten vanaf 3 m2. Heel duurzaam: als er toch een huurder wordt gevonden voor het kantoor, zijn de wanden er zo weer uit.”

 

Maatwerk

Het Storage Share-concept is volgens Doorten voor de eigenaar van een leegstaand kantoor een extra mogelijkheid om toch nog te verdienen aan het gebouw. “Ze worden door ons volledig ontzorgd, hebben er geen omkijken naar. Gebouweigenaren krijgen een percentage van de door ons gerealiseerde omzet, waarbij we eventuele investeringen delen. Afhankelijk van de eigenschappen van het kantoor, is het maatwerk. Dat geldt ook voor makelaars: we kunnen met hen een honorarium afspreken, maar over een percentage van de omzet valt ook te praten.”

 

Bedrijfsmakelaars met belangstelling voor het Storage Share-concept, kunnen contact opnemen met Julian Doorten: 085 - 06 07 686 of julian@storage-share.nl.

Bekijk onze opslagruimtes