Blog

Storage Share breidt productportfolio uit met parkeerplaatsen CBRE Global Investors

Storage Share breidt productportfolio uit met parkeerplaatsen CBRE Global Investors

Storage Share 10-11-2017

AMSTERDAM – Vastgoedbelegger CBRE Global Investors en Storage Share hebben de handen ineengeslagen om via het platform van Storage Share leegstaande parkeerplaatsen bij wooncomplexen te verhuren. In de eerste pilot is gestart met twee locaties in Amsterdam en Eindhoven. De onder appartementen gelegen parkeergarages worden verhuurd aan omwonende particulieren en bedrijven.

 

Naast de verhuur van leegstaande kantoren als opslagruimte voor particulieren en garageboxen worden via het platform van Storage Share nu ook parkeerplaatsen aangeboden. Mede-oprichter Storage Share Julian Doorten: “Vanuit CBRE Global Investors kwam de wens om leegstaande parkeerplaatsen in en bij wooncomplexen te verhuren via ons platform. Gedurende de verhuur van garageboxen voor andere fondsen ontvingen we al veel aanvragen voor het stallen van auto’s. De uitbreiding met de verhuur van parkeerplaatsen is dan ook een logische stap voor ons”.

 

Kansen

CBRE Global Investors heeft een aantal parkeergarages in haar woningportefeuille waar het aantal parkeerplaatsen de vraag vanuit huurders overstijgt. Het betreft parkeergarages in de Randstad, in plaatsen als Amsterdam en Den Haag, maar ook in Eindhoven. Loes Driessen Head of Asset Management Residential CBRE Global Investors: “Door het afnemende autobezit van voornamelijk jonge mensen in steden zijn de parkeerplaatsen minder in trek bij de huidige bewoners. Juist door deze parkeerplaatsen te verhuren aan omwonenden en bedrijven zien wij kansen om de bezettingsgraad te optimaliseren. Storage Share blijkt een geschikt platform om die groepen te bereiken”.

 

Verloop pilot en uitbreiding

In eerste instantie is de pilot gestart met de verhuur van parkeerplaatsen in twee parkeergarages. In de eerste drie maanden wist Storage Share in Amsterdam circa 75% van de beschikbare plekken te verhuren. Doorten: ”Door nieuwe marketingmanieren toe te passen zoals de verhuur via social media hebben we een andere doelgroep succesvol weten aan te spreken.”

 

Parkeergarage als opslagruimte

De vastgoedmarkt is zich aan het ontwikkelen. De verstedelijking neemt toe en daarmee worden huizen in steden steeds kleiner met als gevolg dat er een groeiend tekort is aan opslagruimte. Julian Doorten: “Tegelijkertijd zien we dat er steeds meer parkeergarages leeg komen te staan. We ontwikkelen daarom nu ook plannen om een deel van de parkeerplaatsen in deze parkeergarages te verbouwen naar opslagruimtes. Zo lossen we twee problemen in een keer op”.

Initiatieven zoals Storage Share zien kans om op deze manier snel in te springen op de veranderende behoefte in de markt en hiermee de traditionele en relatief statische vastgoedmarkt te verbeteren.

Bekijk onze opslagruimtes