; Stop Information Overload - Storage Share

Blog

Stop Information Overload

Stop Information Overload

Mark van Dam 11-04-2017

De hele dag door wordt je blootgesteld aan nieuwe informatie. Nieuwe e-mails, berichten via social media, de familiegroep op WhatsApp, elk uur een telefoontje en onderweg is bijna overal reclame te zien. Dit wordt ‘Information Overload’ genoemd. Doordat onze hersenen constant informatie aan het verwerken zijn, wordt de kans op een burn-out steeds groter. In deze blog geven we jou tips om de Information Overload op je werkplek te minderen, zodat je alleen hoeft te focussen op het belangrijkste op dat moment: jouw werk.

Opgeruimd staat netjes
Om de Information Overload te verminderen, is het als eerst belangrijk om enkele kanalen te kiezen waar jij informatie opslaat. Denk bijvoorbeeld aan een notitieblok of lijstje op je telefoon. Stapels papier, allerlei mappen om je heen en een bureau vol met geeltjes moeten ontweken en opgeruimd worden. Spullen leiden af!

Het is belangrijk om kritisch te kijken naar wat je écht nodig hebt en bijvoorbeeld alleen definitieve versies op te slaan. Veel mensen vinden het eng om documenten, brieven en aantekeningen weg te gooien. Loopt een project nog? Bewaar dan de documenten in een map en ruim de map op, zodat je er niet de hele tijd tegenaan kijkt. Wanneer een project is afgerond, bewaar je alleen de definitieve versies in een map, of nog beter: in een digitale map. Zorg er alleen wel voor dat dossiers van afgeronde projecten volledig zijn.

De kans is groot dat je die plakbandautomaat op je bureau nooit meer gebruikt. Hetzelfde geldt voor de markers en de bak met pennen. Hoe vaak schrijf je met een andere pen, drie soorten markers of plakband? Ruim ze op! Door de ‘gewone’ dingen van je bureau te halen, creëer je al heel veel rust. Hoe minder vaak je dingen nodig hebt, hoe minder toegankelijk ze hoeven zijn. Alles wat je langer dan een week niet nodig hebt haal je uit het zicht, zodat dit niet meer kan afleiden.

Stop de notificaties
Notificaties leiden af en het ergste is: je kijkt er altijd naar en verwerkt altijd onbewust de informatie. Dit zorgt er niet alleen voor dat je vaak gestoord wordt tijdens het werken, maar ook dat je altijd aan het “multitasken” bent, terwijl onze hersenen dat eigenlijk niet kunnen. Stop daarom de notificaties: zet je telefoon op ‘niet storen’ en schakel e-mailnotificaties uit. Door in te plannen wanneer je alle e-mails behandeld, scheelt het je veel tijd en energie. Doe dit bijvoorbeeld rond de lunch en voor het einde van je shift. Probeer daarnaast zo min mogelijk zakelijke e-mails te verwerken in je vrije tijd. Ook al denk je het even snel te kunnen doen, je bent onbewust lang bezig de informatie te verwerken

Spullen voor een langere tijd niet nodig? Sla ze op!
Heb je te weinig ruimte om alles netjes op te bergen? Sla dan de spullen die je bijna niet gebruikt bij ons op! Zo kan je ook in een kleiner kantoor genieten van een rustige werkplek en bespaar je veel geld door geen (onnodig) groot kantoor te huren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle informatie en huur jouw ideale opslagruimte!

Bekijk onze opslagruimtes
Chat supportmanager