Blog

Startup zoekt nieuwe locaties voor opslagruimtes in lege kantoren

Startup zoekt nieuwe locaties voor opslagruimtes in lege kantoren

Storage Share 19-02-2018

Een jaar na de lancering heeft de startup Storage Share de wind in de zeilen. De vraag naar opslagruimtes voor particulieren overstijgt het aanbod. Voornamelijk in de randstad, maar ook in kleinere steden is veel vraag naar tijdelijke opslagruimtes. Op dit moment zijn de 25 bij Storage Share aangesloten locaties niet voldoende en is het bedrijf druk op zoek naar meer locaties.

 

“Door de verbeterde economie zien we een enorme toename in de vraag naar particuliere opslagruimtes. Mensen verhuizen weer, maken die lang geplande wereldreis of krijgen te maken met een gezinsuitbreiding”, vertelt mede-oprichter van Storage Share Julian Doorten uit Tiendeveen. “De enorme vraag heeft ervoor gezorgd dat we in het afgelopen jaar hard zijn gegroeid naar 25 opslaglocaties door heel Nederland. Elke locatie zit bijna of zelfs helemaal vol.”

 

90% bezettingsgraad

De startup Storage Share werkt sinds de lancering eind 2016 voor veel grote nationale en internationale vastgoedpartijen in voornamelijk de randstad. Doorten: “Ons bedrijf is heel erg aanbod gestuurd. We zijn afhankelijk van het aanbod dat we krijgen van de partijen waarmee we samenwerken. Dit zijn partijen zoals MSeven, Hanzevast en CBRE. Vanaf de lancering zien we dat de gemiddelde bezettingsgraad rond de 90% ligt. Vaak zitten we binnen 3 maanden na het opstarten van een locatie vol”.

 

Huurders wijken noodgedwongen uit

In totaal staan nu 25 locaties op het digitale platform www.storageshare.nl. De meeste locaties zijn doorlopend gevuld en het bedrijf heeft in de afgelopen maanden dan ook huurders teleur moeten stellen. Julian Doorten: ”De vraag naar particuliere ruimtes overstijgt momenteel het aanbod. Dat is zonde, er is nog leegstand genoeg die we kunnen aanpakken en huurders moeten nu uitwijken naar dure traditionele opslagaanbieders”. Doorten roept particuliere vastgoedeigenaren, gemeentes of andere eigenaren van leegstaande kantoren, scholen of interessante locaties dan ook op om zich te melden.

 

Nuttige invulling leegstaande panden

Storage Share is het bedrijf dat kleine afsluitbare ruimtes tot 30 vierkante meter binnen leegstaande gebouwen zoals kantoren, scholen of bedrijfshallen beschikbaar maakt voor particulieren die opslagruimte zoeken. Vaak zijn dit particulieren die tijdelijk op zoek zijn naar een plek voor hun inboedel of kleinere bedrijven die hun bedrijfsvoorraad op willen slaan. Doordat gebruikt wordt gemaakt van leegstaande panden kan Storage Share behoorlijk veel goedkoper zijn dan de veelal dure traditionele aanbieders van opslagruimte. Anderzijds verdienen eigenaren van deze leegstaande locaties nog iets aan de leegstand en geven zij tijdelijk een nuttige invulling aan hun panden.

Bekijk onze opslagruimtes