; Sneeuw in het land: Wissel je zomerbanden voor winterbanden en zet ze in onze opslagruimte - Storage Share

Blog

Sneeuw in het land: Wissel je zomerbanden voor winterbanden en zet ze in onze opslagruimte

Sneeuw in het land: Wissel je zomerbanden voor winterbanden en zet ze in onze opslagruimte

Mark van Dam 13-01-2017

Voor het eerst sneeuw in het land! Dus is het nu echt zover: de zomerbanden moeten gewisseld worden naar winterbanden. Daar komt meer bij kijken dan je zou verwachten. Wanneer banden niet op de juiste wijze worden opgeslagen, kan je de levensduur ervan onbewust verkorten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De ruimtes waar je via Storage Share je winter- en zomerbanden kunt stallen zijn droog en geventileerd. Dit zorgt ervoor dat je het perfecte klimaat ontwikkeld voor jouw banden. Naast dat Storage Share voor een goede omgeving zorgt, kan jij zélf ook bijdragen aan het juist stallen van je banden. Hieronder enkele tips:

Zorg voor een veilige omgeving
Zet de banden niet te dicht bij leidingen of elektrische generatoren die warmte produceren, dit kan het rubber aantasten. Banden die aangetast zijn kunnen plotseling stuk gaan wanneer er weer mee gereden wordt.

Laat de banden niet te lang stil staan
Wanneer banden langer dan een maand worden gestald, is het belangrijk dat de druk van de banden af is. Zorg er dus voor dat er niks zwaars op de banden komt te liggen, draai ze zo nu en dan om en wissel hierbij de volgorde van de banden. Dit zorgt ervoor dat ze hun vorm houden en dat niet één zijde continu belast wordt of dat de onderste band meer te verduren heeft gehad dan de bovenste.

Banden met velg
Banden inclusief velgen kun je het beste niet neerzetten. Het is beter om de banden op te hangen aan haken, aangezien de spanning dan van de banden af is en de velgen niet zullen beschadigen. Daarnaast kunnen banden met velgen goed opgestapeld worden.

Banden zonder velg
Banden exclusief velgen kunnen het beste apart neer worden gezet. Wanneer banden zonder velgen worden opgehangen, is er grote kans dat er sporen van de haken achterblijven, wat op de band als knak te zien is. Banden zonder velgen kunnen ook beter niet worden opgestapeld.

Nog een extra tip: vergeet niet om uw reserveband(en) zo nu en dan te checken op bandenspanning en profiel!

Wil je jouw banden opslaan op een geschikte plek, kies dan voor Storage Share en samen kijken we naar de beste manier om jouw banden op te bergen!

Bekijk onze opslagruimtes
Chat supportmanager