Blog

Opslagboxen in pand van voormalige school

Opslagboxen in pand van voormalige school

Storage Share 09-10-2017

Wie opslagruimte nodig heeft, kan tijdelijk terecht in leegstaande school van Intermetzo op het terrein van de vroegere Rekkense Inrichtingen. De reacties in het dorp zijn positief.

De sinds het vertrek van jeugdzorg-instelling Intermetzo leegstaande school De Click aan de Panovenweg heeft een nieuwe, tijdelijke bestemming. Wie op wereldreis gaat of zijn huis verbouwt, kan er spullen opslaan. Het Drents-Amsterdamse bedrijf Storage Share werkt op dit punt samen met leegstandsbeheerder Camelot.

Het in het voorjaar van 2009 opgeleverde schoolgebouw, door IAA Architecten voorzien van het kenmerkende ‘zebra’patroon op de buitengevel, kwam het afgelopen jaar leeg te staan door vertrek van Intermetzo. De jeugdzorg-instelling, die in financiële problemen was geraakt, werd overgenomen door collega-instelling Pluryn. Daarbij werd Rekken als vestigingsplaats opgegeven.

Storage Share oprichter en eigenaar Julian Doorten is blij met de vestiging in Rekken. „We concentreren ons tot nu toe met onze opslaglocaties nogal op stedelijke centra. Twijfelden eigenlijk of er in een plaatsje als Rekken wel behoefte zou zijn aan ruimte om tijdelijk spullen op te slaan. Maar we worden verrast door het aantal overwegend positieve reacties.”

Opvallend vindt hij dat nogal wat mensen enthousiast reageren op het feit dat er alternatief gebruik is voor de leegstaande gebouwen. Op dat punt is juist in Rekken nog veel meer in de aanbieding; behalve onroerend goed van Intermetzo staat er ook nog een complete voormalige tbs-kliniek leeg. „Mensen vinden het goed dat er op deze manier wat nuttigs gebeurt met leegstaande panden. In plaats van dat er maar steeds nieuw moet worden gebouwd.”

Prijzen

Om een idee te geven van prijzen die worden berekend: een particulier die 10 vierkante meter (20 kuub) huurt, betaalt per maand 60 euro. Doorten:

„Gebruikers krijgen een digitale toegangssleutel voor het pand en een sleutel waarmee ze zelf tussen negen uur ’s morgens en negen uur ’s avonds bij hun spullen kunnen. Na 21.00 uur is het systeem geblokkeerd. Zo zorgen we ervoor dat er ’s avonds laat en ’s nachts geen overlast ontstaat.”

Ten westen van de Panovenweg staat intussen ook nog veel ouder bezit van Intermetzo leeg. In 2010 ging de gemeente Berkelland met Intermetzo-voorganger LSG Rentray om de tafel om over hergebruik te praten. Omdat de gemeente vanwege bevolkingskrimp de woningvoorraad wil verminderen, is de bestemming wonen niet mogelijk.

Bekijk onze opslagruimtes