Blog

JLL nomineert drie startups voor Groene baksteen

JLL nomineert drie startups voor Groene baksteen

Storage Share 18-10-2017

AMSTERDAM - De start-ups ParkBee, Storage Share en Storefront zijn kanshebbers voor de Groene baksteen 2017 van JLL. De Groene Baksteen van JLL is dit jaar gekoppeld aan het thema ‘de meest innovatieve start-up binnen de deeleconomie’.

De Groene Baksteen wordt uitgereikt tijdens Realwise, het jaarlijkse evenement van JLL dat op 23 november plaatsvindt in de Hermitage te Amsterdam.

ParkBee stelt private parkeerlocaties beschikbaar voor het publiek met bestaande parkeerapps, zoals Parkmobile en Park-line. Storage Share is de ‘Airbnb voor opslagruimte’ en biedt een platform waarop leegstaande ruimtes variërend van garageboxen tot compleet leegstaande kantoren, kunnen worden verhuurd als opslagruimte aan – en door – particulieren en bedrijven. Storefront is een online platform dat fysieke retaillocaties, zoals pop-up stores en showrooms, kortdurend beschikbaar maakt voor ondernemers.

Hoofd Capital Markets Dré van Leeuwen van Leeuwen ziet dat de deeleconomie als grote socio-economische ontwikkeling met een enorme impact op de wereld. ‘Dit jaar is ervoor gekozen start-ups centraal te stellen die inspelen op deze trend en hierbij het verschil maken. ParkBee, Storage Share en Storefront hebben een business model ontwikkeld waarbij zij anders naar vastgoed kijken. Dat dit soort partijen toetreden zorgt voor een verrijking van de markt, die wij als JLL omarmen.’

De winnaar van de groene baksteen ontvangt 3.500 euro, in de vorm van een lidmaatschap van Homeplan.  Elk jaar reikt JLL de Groene baksteen uit en kiest hiervoor iedere keer een nieuw thema. Nieuwkomer, een link met vastgoed en vernieuwend waren de kenmerken die dit jaar de doorslag gaven bij de keuze van de nominaties voor de meest innovatieve start-up binnen de deeleconomie. Naast de Groene Baksteen, reikt JLL tijdens Realwise ook de ‘Gouden Baksteen’ uit en wordt de ‘Dutch Capital Markets Outlook 2017’ gepresenteerd.

Foto: Winnaar Groene Baksteen 2016 - Octo

Bekijk onze opslagruimtes